søndag den 28. juli 2013

Tzatziki i en "ægget" version - LCHF

Pestobøf tilberedt i folie med bøftomater og olivenolie - hertil æggetzatiki
Tzatziki kan laves med udgangspunk i den opskrift, man sikkert i forvejen ligger inde med. tidligere brugte jeg Arlas version men har skiftet nogle bestanddele ud, så opskriften nu ser således ud:

  • 250 gr græsk yoghurt
  • 2 små agurker
  • 1 tsk havsalt eller Herbamare urtesalt 
  • 2-3 fed hvidløg - eller 1 stk kinesisk étfeds-hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • Friskkværnet peber

Agurkerne køres på egnet maskine eller - som jeg gør - på mandolinjern, som laver så skarpe snit, at afdrypning af agurkerne er overflødig. Skulle saltet alligevel trække væske ud af agurkerne i den færdige tzatziki, kan den bare hældes fra, og tzatzikien igen omrøres.
Den græske yoghurt kan (modsat mælkeprodukterne i Arlas version) røres med de strimlede/revne agurker, presset hvidløg, olivenolie og krydderier uden først at dryppe af i kaffefiltre ell. lign.

Kan serveres til de fleste kødretter eller som dip til frøkiks og - hvis der er en rest er tilbage i skålen - boostes lidt - og blive til en lækker æggetzatiki:

Ingredienser:
4-6 spsk færdigrørt tzatziki
3 hårdkogte, afkølede æg
2 tsk dijon sennep
1 knsp saltÆg hakkes og røres i tzatikien sammen med sennep. Smages til med lidt ekstra salt.Her er æggetzatikien anvendt med avocado og tomater med hørfrøolie og et drys sorte sesam (jomfru i det grønne). Kan evt. også serveres som forret/frokost med rejer eller anden skaldyr.


Velbekomme!

2 kommentarer:

Xenia sagde ...

Pssst, sort sesam og jomfru i det grønne er ikke det samme - sidstnævnte er dog det samme som det der hedder nigellafrø :)
Men når det er sagt, frister du mig godt nok til snart at lave mig en omgang tzatziki igen - det er jo lækkerhed for alle pengene! :D

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Ja, det er jo helt rigtigt, tak Xenia - og jeg har endda haft Jomfru i det grønne i min have for nogen år siden. De er både flotte i blomst, og så er det endda en nytteplante. Har dog ikke prøvet at tage før fra dem...
Har desværre heller ikke pt Nigella i mit køkkenskab, men måske skulle man få købt nogen og gå igang med at eksperimentere med nogen Naan brød :-)

Og ja, tzatziki er ALTID godt :-)

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate