tirsdag den 12. maj 2015

Superlækre og fantastiske tortilla pandekager - LCHF



Disse tortilla pandekager er næsten mere, end man kan forvente af low carb pandekager, for de er nemme at bage, er ikke porøse men elastiske, hænger ikke i og kan med et snuptag vendes i luften. Ja, OK - du skal nok have prøvet at vende pandekager i luften før, men med disse går det i hvert fald nemt!


Så bliver de ikke bedre i en lowcarb, sukkerfri version

Det unikke ved netop denne pandekagedej er, at den ikke - som med en dej, der indeholder fiberHUSK eller kokosfibermel - bliver tyk og umedgørlig og skal tyndes op undervejs. Denne her forbliver tynd, er nem at hælde og fordele på panden og er supernem at arbejde med.
Jeg forestiller mig, at man sagtens vil kunne lave dejen i god tid, inden man skal bruge den... (hvilket jeg dog endnu ikke har afprøvet, så prøver du før jeg, så lad mig endelig vide, om det går an også! Smid gerne en kommentar nedenfor, så også andre læsere har gavn af din erfaring.)


Men lad os nu springe til opskriften:

Smækre, lækre og superfantastiske tortilla pandekager, 6 stk.:

3 hele æg (hvider og blommer)
4 æggehvider
115 gr. (drænet vægt) frisk Mozzarellaost (1 kugle)
75 gr. flødeost (jeg bruger halvt Pikant og halvt 70% flødeost)
1/2 tsk. urtesalt - lidt mere, hvis du ikke bruger Pikantost
20 gr. Fiberfin (købes her) - (eller her)
Kokosolie uden smag (find den her/klik) til stegningen

Tefal pandekagepande

Ingredienserne kommes i blenderglasset - bortset fra Fiberfin.
Blend indtil der ikke længere er synlige osteklumper.
Blend igen - alt imens Fiberfin tilsættes.
Til formålet bruger jeg min Bamix stavblender med dette multifunktionsblad.

På en egnet pande smeltes lidt kokosolie, før der hældes knap 1 dl. dej på panden. Gentag for hver pandekage, der bages.

Bag pandekagerne ved jævn til god varme og vend hver pandekage, så snart dejen har sat sig nogenlunde.

Disse pandekager kan med lethed vendes i luften! ...i hvert fald når de er vendt første gang.
Dejen er super elastisk og derfor lige så let at styre, som havde det været en hel "almindelig" pandekagedej.





Servér pandekagerne straks eller gem dem på køl eller frost. De kan varmes igen som ganske almindelige pandekager.

Det er også lækkert at rulle en middagsrest - eller hvad der ellers gemmer sig i køleskabet af pålæg og grønt - ind i en sådan pandekage. Så har du en hurtig og herlig madpakkeløsning!

Velbekomme!



















Jeg har endnu ikke lavet søde crepes af dejen, men forestiller mig, at de med lidt Sukrin Gold bliver lækre dessertpandekager. Dog med en dej uden Pikantost men flødeosten alene, forstås.



Dette indlæg indeholder affiliatelinks.


12 kommentarer:

  1. Hej Jette,
    Synes lige, at jeg vil gøre dig opmærksom på, at linket til fiberfin desværre ikke dur :)
    Lækre billeder! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for info., Julie.
      Jeg tror, det kan skyldes, at produktet netop er udsolgt fra den pågældende webbutik. Der var ellers en god rabat. Nu har jeg lagt et nyt link på - her er der også lidt rabat at hente, i hvert fald lige nu.
      Tak for rosen - billederne er nu ikke så fantastiske. Mit "rigtige" kamera har taget en timeout ;-)

      Slet
  2. Hej. Kan man bruge noget andet end Fiberfin, tror du? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla.

      Jeg skal have afprøvet, om man helt kan undlade at putte Fiberfin i og skal nok tilføje det til opskriften. Du kan sagtens bruge lidt fiberHUSK eller bare HUSK, men dejen vil måske blive mere tyk undervejs.

      Mvh. Jette

      Slet
  3. Kan man bruge pofiber iatedetfor Fiberfin?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er løbet tør for Pofiber men har netop bestilt hjem.
      Jeg lover at give en update, når jeg har forsøgt mig... Umiddelbart vurderet er, at det godt vil kunne fungere, men om det giver lige så spændstige pandekager, vil jeg ikke love dig.

      Slet
  4. Jeg tænker lidt, at man måske kan udskifte fiberfin med protein pulver eller pofibre? Jeg tænker at det vil give samme konsistens..

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har prøvet helt uden fibre. Det var ingen succes, så jeg bagte kun én pandekage og rørte Fiberfin i.
      Pofiber - som jeg var læbet tør for - har jeg anskaffet mig igen, så når jeg har prøvet med dem, skal jeg nok give en melding! ;-)

      Slet
    2. Duede det at bruge pofiber i stedet for fiberfin? 😊

      Slet
    3. Uh, godt spørgsmål, Anne.
      Jeg kan faktisk ikke lige huske, om jeg har prøvet. Sidst - og det var i lørdags - lavede jeg dem med kokosfibre (20 gr./1 stor spsk.), og de blev fine. Der ligger en video på min facebookside, som illustrerer, men desværre kan jeg ikke linke her fra kommentarerne.

      Når/hvis jeg får prøvet opskriften af med Pofiber, skal jeg nok skrive her 😉

      Slet
  5. Tror du man kan bruge disse pandekager til forårsruller????

    SvarSlet
    Svar
    1. Som wrap er de i hvert fald gode til hvad, det næsten måtte være. Tænker, at strombolidejen også er super til forårsruller. Jeg bruger eksempelvis strombolidejen til pirogger.
      Desværre kan jeg ikke linke her fra kommentarer til opskriften, så du må kopiere linket og sætte det ind i browseren: http://cdjettedcs.blogspot.dk/2014/08/geniale-pirogger-med-oksekdsfyld-lchf.html
      Mvh. Jette

      Slet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig.

Hold øje med siden og få svar.

Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate