lørdag den 8. februar 2014

Kylling Enchilada - LCHF

Kylling Enchilada fra CDJetteDCs LCHF køkken

Denne ret er en rigtig efterårstet. Mættende og med en god, kraftig smag. Lav en stor portion, så du har mad til et par dage - eller lav den til dine gæster. Den mætter rigtigt, rigtigt godt. Og så er den iøvrigt velegnet til genopvarmning.

Opskriften får du her:

Ingredienser - 6-8 pers.:
2-3 løg
2 store peberfrugter
800 gr. kyllingebryst
200 gr. flødeost
150 gr. revet mozzarella
250-300 gr. tomatsauce af god kvalitet
 (f.eks. pizzasauce med lav kulhydratindhold og uden sukker) - lav den evt. selv.
3 fed hvidløg
1/2 tsk. chilipulver (brug evt. frisk chili)
Salt
Peber
Klaret smør eller kokosolie uden smag (klik og køb her) til stegning

Fremgangsmåde:

Peberfrugt og løg skæres i skiver. Disse steges i kokosolie på panden, indtil de er knapt helt bløde og blanke.
Kyllingebryst skæres igennem på den flade, lange led, således at hvert kyllingebryst bliver til 2 fileter. Kyllingestykkerne bankes ud, så hver filet bliver omtrentlig lige tykke.
Kyllingebrystet får én på sinkadusen og bliver flade



Tip: 
Når kyllingebryst skal  fileteres (skæres igennem på den lange, flade led), gøres det lettest ved at lægge håndfladen over kyllingebrystet og skære, idet kniven føres vandret, midt gennem kyllingebryststykket.
Filetstykkerne lægges i en frostpose én for én (efter "tur" og brug bare den samme pose). Pose med filet lægges på et spækbræt og med den flade side af en pande eller lign. genstand, bankes fileten ud, derved opnås en jævn og større stegeflade samtidig med, at fibrene i kyllingekødet brydes. Virkningen er, at kødet lettere bliver mørt under tilberedningen.


Kyllingefileterne brunes let på panden. De krydres med salt og peber under stegningen. De skal ikke gennemsteges - blot brunes let af (ca. et par minutter på hver side). Med de 800 gram kylling, der skal der brunes af 2 omgange.

Imens kyllingefilleterne brunes, laves en oste-/tomatsauce i en gryde: Tomatsaucen varmes igennem, og presset hvidløg og chilipulver tilsættes. Under omrøring smeltes flødeosten i tomatsaucen, og til sidst tilsættes også revet mozzarella. Gryden tages fra varmen.

Knap halvdelen af ostesaucen hældes i panden til (alle) kyllingefileterne. Ostesaucen smøres god imellem fileterne. Vend bare godt rundt, så osten kommer godt omkring kyllingen.


I et ovnfast fad lægges nu kyllingefileterne med den ostesauce, der hænger ved. De bløde læg og peberfrugter fordeles hen over fileterne, og resten af ostesaucen fordeles hen over.

Fadet sættes i en 175 grader forvarmet ovn, og retten snurrer i ca. 20-25 minutter - eller indtil osten så småt begynder at brune.

Serveres med en god salat - f.eks. en sommersalat (se den ved at klikke her). Andet tilbehør behøver denne ret egentlig ikke, da den er utroligt mættende. En lille portion guacamole (klik her for opskrift)
og lidt cremefraiche 38% vil dog klæde retten.

Velbekomme!


12 kommentarer:

Pernille sagde ...

Jeg lavede lige det her til aften. Det er jo perfekt! Virkelig, virkelig god opskrift. Alle kunne lide det og jeg blev mæt af kylling, hvilket ellers virkelig er en sjældenhed.

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Dejligt at høre, Pernille.
Og velbekomme!
Retten skal vist også snart på bordet herhjemme hos os igen. Den går rent ind hos de fleste - også vores børn.

Anonym sagde ...

Kan jeg bruge anden ost end mozzarella?? Det ser rigtigt lækkert ud, så skal prøves.

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Du kan sagtens bruge en anden nogenlunde fed ost. En cheddar er også fantastisk! God fornøjelse :-)

Anonym sagde ...

Hej.
Jeg er lidt en dompap, når det kommer til madlavning, og jeg kan få det meste til at mislykkes ;-)
Så jeg spørger måske dumt, men kan man bruge en mornaysauce sammen med pizzasaucen? Vi skal lave mad til 16 personer, og det ville gøre det noget nemmere.
Mornaysauce er jo en ostesauce.
Og så virker det lidt mere "sikkert" end at lave en ostesauce selv ;-)

Tak :-)

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Det kan du da, men saucen vil ikke blive så tyk som denne. Det behøver den selvfølgelig heller ikke.

Hvis du har mod på selv at lave din Mornaysauce, kan du finde en opskrift i mit opskriftsregister. Og laver du den selv, undgår du stivelse og evt. andet "skidt", der er i den færdigkøbte.

God fornøjelse med madlavningen - det skal nok lykkes ;-)

Mvh. Jette

Anonym sagde ...

Tak for hjælpen!
Jeg prøver den færdigkøbte. Det er jeg lidt mere tryg ved ;-)
Den kan jeg da ikke splitte ad :-)))

Mvh Bente

Anonym sagde ...

Jeg tænker i øvrigt, at jeg vil putte lidt ekstra ost i for at gøre saucen lidt tykkere.
Jeg glæder mig til at prøve din opskrift. Det ser bare lækkert ud :-)

Stella sagde ...

Det var så dagens middag! Mums.... Jeg bagte lidt rosenkål og kogte lidt blomkål som tilbehør. Virkelig lækkert.

Anonym sagde ...

Hvor længe skal retten have i ovnen hvis man skal genopvarme den?

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Det er svært at svare på, hvor længe retten skal have i ovnen for at blive tilpas varm. Her tror jeg, du må prøve dig frem ;-)

Anonym sagde ...

Okay jeg prøver mig frem så. Tak for svar. Skal lave den i dag. Glæder mig til at se hvordan det smager. :-)

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate