søndag den 5. november 2017

Blåbærmuffins uden mel og sukker

Blueberry muffins uden mel og sukker
Sådan en søndag, hvor man netop har gennemgået indholdet af kurvene i fryseren og opdaget, at der lå en pose med frosne blåbær, kan godt bringe et par smil og lidt mundvand frem, når det ender med, at kagerne, man i forvejen havde tænkt sig at bage - resultrer i et hold lækre blåbærmuffins.

Egentlig ville jeg have haft lidt bagepulver i dejen, men det glemte jeg, og jeg synes ikke, at kagerne mangler luftighed, så min opskrift forbliver uden bagepulver.
Jeg har brugt papirsforme. Det anbefales at benytte silikone muffinforme, da de færdige kager godt kan klistre til siderne af papirsformene, og det er jo synd, hvis noget af den gode kage går tabt.

LCHF blåbærmuffins uden mel og sukker

Opskriften indeholder affiliatelinks (reklamelinks) til webshop.

Blåbærmuffins, 12 stk.


200 gr. blåbær (her er der brugt frosne blåbær)
5 æg str. M/L
100 gr. Sukrin Gold (reklamelink)
30 gr. affedtet kokosfibermel (reklamelink)
30 gr. mandelmel (reklamelink)
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. mandelessens
1 dl. fløde 38% (eller fed kokosmælk (reklamelink))
50 gr smør


Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft).
 
Æggene deles i blommer og hvider, som piskes hver for sig med halvdelen af Sukrin i hver, hviderne først - så undgår man at rengøre piskerisene. Hviderne skal være godt og vel semistive, før du skifter til skålen med æggeblommer.

Smør smeltes for svag varme sammen med fløden og svaler af, før den røres i æggesnapsen (de piskede æggeblommer med Sukrin) sammen med mandelmel og kokosfibermel, vanillepuler og mandelessens. Der skal ikke piskes, blot røres.

Brug dejskraber til at blande indholdet af de 2 skåle sammen, lidt dej af gangen. Rør ikke voldsomt, men giv evt. dejen lidt tæsk, så der ikke er større æggehvideklumper i dejen. Lidt må der gerne være, da dejen skal forblive let og luftig.

Sæt 12-14 muffinforme på en bagerist og fordel godt halvdelen af dejen i muffinforme. Hvis det er små forme, du bruger, skal du nok bruge 14 forme. Jeg har her brugt papirsforme, og de er lidt større end de fleste silikonemuffinforme (køb dem evt. via dette reklamelink), så der er kun 12 muffins her.
Når halvdelen af dejen er fordelt, kommes halvdelen af blåbærrene hen over dejen, og resten af dejen fordeles ovenpå, hvorpå de sidste blåbær fordeles.

Sæt bageristen med kagerne i den forvarmede oven og bag kagerne ved ved 160 grader varmluft i omkring 30 minutter.
Afkøl kagerne på bagerist.

Velbekomme!

Sukkerfri og melfri bagning med CDJetteDCs LCHF


Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate