søndag den 5. november 2017

Frisk rødkålssalat med appelsin og granatæble - ikke LCHF


Rødkålssalaten uden sukker, du serverer til julemaden


Juleaften var vi så heldige at få serveret en super lækker rødkålssalat. Den var ikke det, man katagoriserer som LCHF. Det bliver den heller aldrig, så længe den indeholder appelsin og granatæble, men i min version har jeg dog skiftet honning ud med lidt Fibersirup for at spare på kulhydraterne - trods alt. Salaten, som nu står i køleskabet og trækker i marinaden, skal vi have til en julemedister i aften, og ih, hvor jeg glæder mig!
Rødkålssalaten, der pifter julemiddagen op. Serveres f.eks. til stegt and eller flæskestegOpskriften (som oprindeligt er udgivet her på bloggen December 2016) kommer her...
Den indeholder affiliatelinks til webshops.

Rødkålssalat med appelsin og granatæble:
1/4 rødkål
2-3 stk.appelsiner (evt. en halv mere til marinaden)
1 stk. granatæble
100 gr. mandler (evt. valnødder, hvis du synes)
2-3 spsk Fibersirup (reklamelink)
1-2 spsk. granatæbleeddike (reklamelink), hindbæreddike (reklamelink) ell. æblecidereddike (reklamelink)
4-5 spsk. appelsinsaft
1 spsk. citronsaft
Friskkværnet salt og peber

Hav en skål med tætsluttende låg eller en stor frostpose klar.
Rødkål snittes fint. Brug kniv eller GEFU skrællekniv (reklamelink), hvis du - som jeg - ikke har man en foodprocessor. Kom kålen i skålen eller frostpose.
Befri appelsinerne for skræl (pil dem eller brug en kniv). Skær appelsinerne i små tern. Den appelsinsaft, der løber fra, bruges til marinade, så benyt et skærebræt, der samler saften op.
Granatæblekernerne tages nemmest ud af granatæblet i en skålfuld vand, da de hvide hinder/skræller vil flyde ovenpå. Måske har du et andet "trick", men skålen med vand virker fint, synes jeg, så sådan gør jeg altid.
Appelsinerne og granatæblekerner blandes med den snittede rødkål. Gem evt. halvdelen af appelsinternene og granatæblekernerne til pynt.
En marinade af 4-5 spsk. appelsinsaft, lidt citronsaft, Fibersirup, eddiken og salt og peber hældes over salaten. Sæt låg på skålen eller luk frostposen helt og vend skål eller pose rundt, så marinaden fordeles godt.
Salaten sættes på køl - gerne (faktisk helst) nogle timer før servering. Vend skål/pose et par gange, mens kålsalaten marinerer og kom den i en serveringsskålen og fordel den resterende del af appelsintern, granatæblekerner og hakkede mandler over inden servering.

Velbekomme!

Rødkålssalat til julemadenDette indslag er udgivet december 2016

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate