søndag den 7. juli 2013

Fint og fiberrigt formbrød - LCHF

Lækkert formbrød - serveres f.eks. Med smør, ost og (en enkelt gang imellem) usødet marmelade. Den viste marmelade indeholder 6,1 gr. kulhydrat pr. 100 gr.
Når man som jeg er på LCHF og hører til blandt den skare, der hverken kan eller vil undvære "brød", så er det chocking frustrerende, når der ikke er en eneste skive tilbage på frost. Netop sådan en morgen, hvor man heller ikke lige synes, at Oopsie er sagen - ja, så er der jo ikke andet at gøre, end at få bagt sig et brød. heldigvis havde jeg ingredienser hjemme, som jeg nok skulle kunne forme mig at brød af - ikke helt de samme ingredienser, som jeg ville have brugt til de brød, jeg plejer at bage (som f.eks Mettes perfekte brød i ny fortolkning eller Madbrød / boller, men det betød jo bare et nyt eksperiment i køkkenet. Og heldigvis for det - for dette brød er lidt finere i strukturen og derfor dejlig at variere med. God som f.eks. toastbrød.

Her er så mit nye fiberrige formbrød - og det smager og ser næsten ud som franskbrød - MEN er fuld af gode fibre. Husk derfor altid at indtage brødet sammen med væske - og husk også, at LCHF brød ikke skal spises i større mængder - så bliver kulhydratindholdet i kosten for højt. Min erfaring efter godt 5 mdr. på LCHF er dog, at man sagtens kan tabe sig (hvis det er det, man gerne vil) selv om man (som jeg) stort set dagligt indtager en skive LCHF brød.

Ingredienser:
50 gr usaltede pistacienøddekerner (brug evt. hasselnøddekerner, da pistacienødder er dyre), malet i kaffekværn
50 gr kokosrasp malet i kaffekværn
50 gr hørfrø malet i kaffekværn
30 gr Fibrex (den røde pose)
2 toppede spsk Fiberhusk
50 gr mandelmel
30 gr sesammel
2 toppede spsk kokosfibermel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt, gerne havsalt eller urtesalt
1 håndfuld solsikkekerner
1 håndfuld græskarkerner
450 gr hytteost 4 pct.
1 1/2 dl piskefløde
2 dl A38 (evt. græsk yoghurt)
6 æg

Bland alle tørdelene i en skål
Rør hytteost og cremefraiche/græsk yoghurt ud heri (med ske)
Æg tilsættes, og hvis massen føles for stiv efter et par minutter, kan der tilsættes lidt mere A38

I bunden af en slip-let rugbrødsform strøs lidt sesamfrø eller græskarkerner, og ovenpå fordeles dejen. 

Bages 2 - 2 1/2 timer (det lyder af lang tid, men det er nødvendigt, hvis man vil undgå, at brødet falder sammen) på 160 grader og uden varmluft.




Brødet kan med fordel fryses i skiver (skiverne kan evt. holdes adskilt med madpapir), så har man altid ristebrød ved hånden.




Velbekomme.

7 kommentarer:

Mette Frederiksen sagde ...

ja eg må nok snart overgive mig og få prøvet nogle alternativer til brød, for jeg synes jeg savner noget variation :) Det her lyder godt nok lovende :) Jeg går ud fra at det er Funktionel mads mandelmel og sesammel ikke? :)
Mette fra Nemvejen.dk

Jette DC Christensen sagde ...

Hej Mette.
Nu ér det jo stadig dig, der er indehaver af den bedste brødopskrift...! Men det er da skønt, hvis jeg også kan bidrage med lidt i din madlavning :-)
Ja, sesammel er fra funksjonell mat - økologisk mandelmel er fra biogas.dk og den er ikke affedtet!
Mvh. Jette

Bente Plougfelt sagde ...

skal man bruge fibrex eller kan man bruge noget andet

Jette Christensen sagde ...

Jeg tror sagtens, du kan skifte Fibrex ud med et andet fiberprodukt, evt. mere kokosfibermel og/eller fiberHUSK, måske 50/50 af hver.

Bente Plougfelt sagde ...

Okay tak skal du ha det vil jeg prøve

Bente Plougfelt sagde ...

Kan jeg bruge cremefraise i stedet for græsk yoghurt da det er det jeg har hjemme i dag

Jette Christensen sagde ...

Det kan du helt sikkert, Bente - og dermed endda hæve fedtprocenten lidt i det færdige brød.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate