lørdag den 6. juli 2013

Læg sukker og hvidt brød på hylden - tag en "kold tyrker"


Er det nu så slemt med al den sukker og det hvide brød, kunne man jo spørge. De fleste lever jo fint på nutidens kost. Eller er det nu også sådan?

For mit eget vedkommende kan jeg svare, at jeg i hvert fald har fået det bedre.
Sukkerafhængigheden er stort set væk, og skulle den overmane mig, har jeg selvfølgelig mørk chokolade i køkkenskuffen. 

"Hellig" skal man selvfølgelig passe på med at blive, for tænk nu, hvis man en dag faldt i med et ordentlig brag og måtte opgive den sunde kost med den yderst begrænsede mængde sukker og stivelse. Uha, sikke et slag, det måtte give. Banket tilbage til den slemme, slemme fortid, man i virkeligheden kun har fjernet sig fra for stadig kun få måneder siden.

Og gu' har der da været dage, hvor det bestemt havde været nemmere at spise dét, de andre gør. Men jeg har ikke gjort det - endnu. Men måske skulle man prøve?
Og måske skulle man bare feste igennem og drikke noget alkohol... Åh, jo -  det har jeg så også gjort. Og skete der så noget ved det? Tjah...det hverken kan eller vil jeg svare på - men må dog svare skatten i form af en tømmermænd  og de er altså ikke af den moralske slags! Og i hvert fald har jeg konkluderet, at fest er fest - og når der er fest, så opfører jeg mig som de fleste andre, og det må jeg godt! Siger jeg...!
...Og betaler så afgiften dagen derpå.

Men for nu at vende tilbage til sukkerafhængigheden, så må jeg sige, at jeg lige har læst noget, som jeg synes man burde læse, hvis man er det mindste i tvivl om, om man selv indtager for store mængder søde sager og hvidt brød.
Formaninger hjælper som regel ikke - men læs det nu alligevel. Måske kan det ligge og ulme lidt i baghovedet... Og måske tager man så alligevel en dag skridtet til "den kolde tyrker". Sådan gik det mig. Og 7-9-13 - det holder stadig. Sukkertrangen kan ligge på et meget lille sted.

Så læs, for pokker - læs dette: 
Klik her for at åbne siden.

Husk, du kan vende tilbage og læse det en anden gang, hvis motivationen ikke lige er i top lige nu...

Og husk så også lige, at fuldkommen "afholdenhed" ikke nødvendigvis er løsningen for nogen. Vi har allesammen brug for glukose, og nogen af os tåler kulhydrater bedre end andre. Men der er forskel på kulhydrater og GI niveauet (hastigheden hvormed kulhydrater omdannes til glukose i kroppen), så hvis man finde rundt i junglen af fødevarer, deres kulhydrat- og GI niveau, finder man helt sikkert også frem til det lidt sundere liv.Mit største (målbare) udbytte af LCHF kost er udeblivelsen af migræneanfald (som du kan læse om her på bloggen: MINUS MIGRÆNE) og lidt færre kilo på sidebenene.
Hvis man også målte på humør og velvære, ville her også være en klar bedring at spore!!! :-)


2 kommentarer:

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Lidt mere uddybende læsning: https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme-a-aa/hormoner-og-stofskifte/sygdomme/kost/kulhydrater/

Jette Daugaard Christensen sagde ...

... Og denne: http://borsen.dk/nyheder/sport/artikel/1/242015/gaar_hjernen_i_staa_uden_kulhydrater.html

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate