fredag den 7. november 2014

Græskarfrikadeller med sellerimos på en kødfri fredag


Det er da meget hyggeligt og også lidt udfordrende, når sønnen tager sin kammerat - der er vegetar - med hjem til aftensmad UDEN først at have meldt noget, så man lige kunne have nået at handle ind til en kødfri middag.
Well, man kigger i køleskabet, hvad har vi, hvad har vi? En rest sellerimos (klik her, hvis du vil se opskriften), fint! Og erstatningen for kødet? Ja, der ligger en butternut squash, men det er stort set også alt, hvad der er at komme efter, så nu må det bære eller briste... eksperimentet... Og det viser sig at bære! Der kom jo simpelt hen en pandefuld pragtfulde vegetardeller ud af de få - men gode - råvarer.


Og opskriften - ja den får I her. Jeg gør opmærksom på, at portionen er ret stor. De deller, I ser på panden, er lavet på omkring 2/3-dele af farsen - resten fik "vores vegetar" med hjem - så kan han prøve stege sine egne græskardeller.


Butternut squash frikadeller:

625 gr. revet butternut squash (evt. Hokkaido græskar)
130 gr. kværnede mandler (med det brune skind)
100 gr. revet Gouda
100 gr. revet Maasdam
40 gr. (ca. 2 dl.) Pofiber (købes f.eks. her) - (eller her)
Ca. 2-3 fed presset hvidløg
1 spsk. Herbamare urtesalt (køb evt. her)
2-3 tsk. malet chilipulver
1/2-1 tsk. spidskommen
1/2-1 tsk. hvid peber
7 æg, str. M/L
100 gr. flødeost naturel
Kokosolie uden smag (købes f.eks. her) - (eller her)
- (eller evt. klaret smør) til stegning - og der bruges en del!


Alle tørre ingredienser og butternut squash, der f.eks kan rives i

som jeg er den heldige indehaver af, fordi den fulgte med min


blandes godt.

Æg piskes med flødeost naturel og røres sammen med de tørre ingredienser til en slags "fars".Lad den stå 5 minutter og vurdér, om den (hvis den synes for våd) skal have en anelse mere pofiber.

Form græskarfrikadellerne i hånden og steg dem i rigelig kokosolie (evt. klaret smør) på en godt varm pande. Mens mine deller blev stegt, tilførte jeg adskillige gange nogle spiseskefulde ekstra olie, og jeg holdt ikke tal på antallet, men det var en del! Til gengæld fik græskardellerne den lækreste stegeskorpe, lige til at sætte tænderne i.

Her ses dellerne serveret med en sellerimos.Og her - dagen efter - ses græskarfrikadellerne anvendt som pålæg til frokost (eller madpakke) på en skive dairy free low carb "rugbrød" (klik her for at se opskriften) med mayonnaise og purløg. 
VELBEKOMME!
Se mit opskriftsregister for mere inspiration.
Du finder det på en særskilt fane øverst
- eller med et klik her:
☆☆☆ OPSKRIFTSREGISTER ☆☆☆

Du kan også finde mig på:
☆☆☆ Facebook ☆☆☆

Dette indlæg indeholder affiliatelinks.Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate