lørdag den 15. november 2014

Sellerimos med butternut og krydderurter


Det kan for nogen være en overvindelse at spise den første mundfuld sellerimos - sådan var det også for mig. Derfor har jeg valgt at bløde smagen lidt op med en kvart butternut squash. Hokkaido kan også bruges!


Sellerimos er super at servere til en omgang ribbensteg eller - ja, nu kommer der et par forslag (klik på links for at se opskrifterne på retterne nedenfor):

Sellerimos med butternut squash:

1 knoldselleri

Ca. 1/4 butternut squash
1 løg
(Måske lidt flere grøntsager,
hvis du har, f.eks. blomkål)
25 gr. smør 
1-1 1/2 dl. vand
100 gr. flødeost (evt. Pikantost eller lign.)
2 tsk. Herbamare Spicy (kan købes her)
Friskkværnet hvid peber
Hakkede, friske krydderurter

Selleri befries for skræl og skæres i tern - det samme med græskarstykket, som du dog ikke behøver skrælle - bare du renser det godt).


Løget pilles og skæres i kvarteDe klargjorte grøntsager kommes i en gryde sammen med smør og lidt vand - blot den mængde vand, der gør, at grøntsagerne ikke koger tørre for vand. Kog/damp i en halv times tid og vend lidt rundt i gryden undervejs og tjek, at der stadig er væske i bunden af gryden. Hæld - om nødvendigt - lidt ekstra vand ved.

Når grøntsagerne er møre hældes vandet fra (gem det - det er fint i smoothies), og grøntsagerne piskes eller blendes (alt efter, hvor fin/grov mos, du ønsker) til mos. Flødeosten, urtesalt og friskkværnet peber blandes med til sidst. Smag til, drys med friske krydderurter (halvdelen kan evt. røres i mosen) og servér.


...Og det kunne f.eks. være - som her - til svinemørbrad i tomatflødesauce...

...eller - som her - til græskarfrikadeller.VELBEKOMME!


Er du vild med selleri, så prøv også mine TAMARIFRITTER.Du finder mere inspiration og links til mine opskrifter via en særskilt fane (opskriftsregister) øverst på siden - eller med et klik her:

Du kan også finde mig på min facebookside - siden er især for dig, der inspireres af billeder af mad. Bliv medlem og kig billedmapperne igennem - du finder dem her: 


Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate