torsdag den 19. juni 2014

Fyldte chokolader og fristende fatbombs - sweet treats for my Valentine - sukkerfrie LCHF treats

Fristende søde lyserøde fatbombs og fyldte chokolader... Uhmmm... Spis dem selv, forær dem til én, du holder af eller - endnu bedre - vær 2 om at dele dem! De er lavet i anledning af Valentine - og er naturligvis en dejlig treat til enhver anden lejlighed - og til lidt selvforkælelse!

Det kan blive svært at sige "nej tak" til små mundgodter som disse, men da de er sukkerfrie og stort set ikke påvirker blodsukkeret, kan man vel godt nappe et par stykker... Om du rationerer antallet er du din egen herre over...

Opskriften giver en god, stor portion, så hvis du ikke har 4 små silicone chokoladeforme, så lav enten en mindre portion eller hæld fatbomb massen i et par isterningbakker eller en bageform beklædt med bagepapir og skær passende stykker, når blokken har fået tilstrækkeligt længe på frost og er stivnet.

Ingredienser til ca. 60 stk. små fyldte chokolader og lyserøde fatbombs:
80 gr. kokosolie (jeg foretrækker den med smag)
200 gr. tempereret flødeost (gerne 70% - eller original Philadelphia)
4 tsk RAW Lucuma pulver
3 spsk Sukrin+ (købes her)
8-10 spsk. rødbedesaft (fra sukkerfrie, henkogte rødbeder) eller:
Ca. 3 tsk. rødbedekrystaller (købes her)

Ingredienser til overtræk:
200 gr. mørk chokolade (gerne 86% med lavt kulhydratindhold)
1 1/2 tsk. kokosolie

Tips: Til disse fine hjerter bruger jeg Lucuma - også kaldet inkaernes guld - som giver en delikat sød smag. Lucuma pulver kan bl.a. købes her: Viivaa.dk - eller her (Lowcarbstore.dk).

Undlader du Lucuma, så smag evt. til med ekstra Sukrin.


Fremgangsmåde: Kokosolien smeltes for svag varme i en egnet, lille kasserolle. Tilsæt Sukrin+ og Lucuma pulveret, når kokosolien er smeltet og rør flødeosten i. Med et lille piskeris piskes også rødbedesaften eller rødbedekrystallerne (købes her) ind i massen.

Du kan f.eks. presse rødbedeskiver i en frostpose mellem bord og spækbræt og sigte væden. Tilsæt evt. ekstra sødemiddel, indtil du er tilfreds med smagen.
Massen må ikke blive for varm men skal dog blive som blank, blød softice, før den hældes i chokoladeformene. Hvis det er nemmere, kan en ske eller teske bruges til at fordele massen i formene.

Chokoladeformene stilles i fryseren i min. et par timer, før de overtrækkes med smeltet, mørk chokolade iblandet kokosolie. 200 gram chokolade kan lyde af meget, men det går der faktisk til overtrækningen. Resultatet er til gengæld et fristende, knasense tykt lag, der holder formen på chokoladerne.

De overtrukne fatbombs skal opbevares på køl. Hvis de ikke overtrækkes, skal de opbevares på frost og tages ud af fryseren umiddelbart før servering.
Værs'go - tag bare:
Har du fået lyst til at se flere skønne chokolader, du selv kan lave, så se nærmere her (klik for link til opskriften på "Mozartkuglrt"). Eller her (klik for link til hjemmelavede "Bounties") og her (klik for link til opskriften på smooth peanut chokolader).

13 kommentarer:

Maria / Kloakbarbie sagde ...

Det er jo den perfekte Valentine's treat! Tror ikke jeg får tid til at lave dem til i morgen, men de skal da helt sikkert afprøves snart ;)

Marianne sagde ...

Ser skønt ud! Tænker om man mon ikke også kan bruge hindbærsaft?

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Hej Marianne.

Det tror jeg helt sikkert du kan! Jeg kan bare godt li' at eksperimentere lidt, og så blev det altså rødbederne, der fik førstepladsen idag :-)

Næste gang, jeg laver dem, tænker jeg, at jeg vil dele portionen op i flere smags- og farvevarianter. Måske hindbær, måske lime (med lidt ekstra Sukrin - ellers bli'r de nok for syrlige - og måske saft fra blåbær eller granatæble.

Mvh. Jette

Mariane sagde ...

Hej Jette,

Kan rapportere, at de smager fanTAStisk med hindbær og et par dråber Sweet Stevia Drops English Toffee :-). Jeg skal snarest prøve dine Mozartkugler!

Venlig hilsen Marianne

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Hej Marianne

Åh, ja - det tror jeg gerne! Lækkert!
Jeg har lige fået "ordre på", at jeg skal lave nogen med mintsmag. Dr. Oetker laver forskellige essenser, så jeg må jo nok hellere opfylde kravet (fra en kollega) :-)

Venlig hilsen Jette

Anonym sagde ...

Lav nu de fyldte chokolader på den rigtige måde - og glem alt om kaloriefattigt - Filadelfia min bare røv

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Kæreste Anonym!

Min flødeost er skam langt fra kaloriefattig. Og som du måske kan se, er min ost iøvrigt ikke en Philadelphia men en Emborg. Den indeholder endda færre kulhydrater, end Philadelphia osten. Så prøv den - jeg tror din anonyme, bare røv ville nyde den :-)

Det kunne være interessant at vide, om du iøvrigt kender til LCHF?

De bedste High Fat Hilsener fra JetteDC :-)

Anonym sagde ...

hejsa Jette
Fald lige over disse lækker "fatbombs" og ville høre hvor længe holder dig sig på køl? det er jo "i mit tilfælde" Philadelphiaost i?
tak for insprationen
Annette

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Hej Annette
Den originale Philadelphia flødeost er lige så fin som Emborg flødeost til fyldet.
Hvor længe chokoladerne holder på køl, får jeg svært ved at svare på, for mine er desværre væk ret hurtig (shhh!...). Men jeg vil da tro, at de kan holde sig 1-2 uger, forudsat du kan låse dit køleskab af ;-)
Måske kan de fint lægges i fryseren og tages op efter behov, men jeg har ikke prøvet det. Fyldet bliver ikke grynet på frost (hvilket rent flødeost ville blive), så du kan også vælge f.eks. at gemme halvdelen i fryseren. Tænker næsten, at de kan spises direkte fra frost også - næsten som små isbomber.
Mvh. Jette DC

Anonym sagde ...

Hvilke af de ting du blander i flødeosten, gør at det ikke bliver grynet? :) Tænker hvis jeg vil eksperimentere lidt ud fra din opskrift.

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Det har jeg egentlig ikke tænkt over og kander ikke svaret. Hvad vil du gerne udelade? Farven (rødbedekrystallerne) er ikke nødvendige. Lucumapulveret giver en dejlig smag men KAN udelades.

Anonym sagde ...

Så vil jeg prøve at begive mig ud i dem :) Det var nemlig det jeg ikke havde. Og måske prøve at farve med noget andet. Tak :)

Jette Daugaard Christensen sagde ...

De skal nok blive lækre, og du kan sagtens bruge lidt frugtfarve. Så er vi jo også ude i muligheden for pistaciefarvet chokoladefyld ;-) Jeg har selv grøn frugtfarve stående fra sidst, jeg bagte en "giftkage", så måske skulle jeg også prøve ;-)

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate