torsdag den 25. juli 2013

Blomkålsboller med smag af skolebrød - LCHF


Hvis blomkålshovedet, man har liggende i køleskabet er rigeligt stort til blot et par portioner blomkålsmos, så overvej alligevel at lave en STOR portion blomkålsmos. Der går nemlig hele 400 gr. mos til disse boller, som både er store, holder formen under bagningen og har en næsten skærekageagtig konsistens og dejlig smag. Faktisk smager de nok mere af rugbrød end hvidt brød/boller, men nu ér det jo længe siden, jeg sidst har smagt rugbrød, så dømmekraften er måske ikke helt skarp. Men døm selv, når opskriften er afprøvet.
Nogen sprød skorpe får de dog ikke, men den kan opnås ved at riste halverede boller.

Ingredienser (12 store boller):


50 gr hørfrø, malet helt fint i kaffekværn

50 gr hele hørfrø
50 gr mandelmel
50 gr kokosrasp malet helt fint i kaffekværn
3 toppede spsk kokosfibermel 
30 gr sesammel
3-4 tsk bagepulver
1 tsk salt, gerne havsalt eller urtesalt
1 håndfuld græskarkerner
4 æg
400 gr afkølet blomkålsmos af den drænede slags - Se opskriften her / klik for link.
150 gr græsk yoghurt

Bland alle tørdelene i en skål.
Rør æg, blomkålsmos og græsk yoghurt ud heri (med ske).




Med våde hænder formes 12 store boller, som sættes på bageplade beklædt med bagepapir.

Bages ved 150 grader i 1 time og 15 min.






Afkøles på bagerist.

Velbekomme!

Bollerne er fryseegnede, og da de er ret store, kan man vælge at overskære dem før frysning - så passer de fint i brødristeren (evt. direkte fra frost).

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate