torsdag den 25. juli 2013

Saftige hakkebøffer med hemmelig ingrediens - LCHF

Mine store børn elsker mormors hakkebøffer.
Det gør jeg også - eller rettere...det gjorde jeg. Må dog konstatere, at den "hemmelige ingrediens", som min mor rører i farsen, så hakkebøfferne bliver saftige - og i hvert fald ALDRIG tørre - desværre ikke er forenelig med min LCHF kost, nemlig et par kogte kartofler.

Men nu er det sådan, at jeg selvfølgelig stadig helst vil have en saftig hakkebøf, og kød med en noget højere fedtprocent, end den jeg sædvanligvis køber, er langt bedre til hakkebøf, hvis den skal være saftig. Men i min indkøbskurv ender oftest en hakkekød med 10-12 pct fedt. Til LCHF venlig madlavning, må den jo gerne være højere. Fedtet i måltidet kan dog også komme fra andet end selve kødet, så netop den indkøbsvane har jeg ikke ændret.

Hvad ér det så, jeg gør for at få hakkebøffer lige så saftige som dem, mormor laver? Jo, det er da soleklart.... Tilsætter bare en anden (ikke så hemmelig) ingrediens - nemlig:

En rest blomkålsmos (se evt. opskrift på blomkålsmos her).

Såre simpelt. Prøv det, siger jeg bare! Bøfferne bliver fantastiske, og så ryger der jo samtidig både mere fedt og mere grøntsag med i måltidet.

Jeg har ikke holdt ingrediensen hemmelig her i familien, men alene dét at vide, at der er kål i maden
kan jo desværre få nogen til på forhånd at rynke på næsen og afvise den. Så måske er tricket at holde den hemmelig ved første servering - bare indtil bøfferne er "godkendt og blåstemplede". For det vil de med al sandsynlighed blive.

Man behøver i princippet ikke nogen opskrift. Idag tilsatte jeg dog ekstra krydderier og ost, og bøfferne blev så gode, at det jo kan være, at nogen gerne vil gøre den simple "kunst" efter.

Ingredienser, 6 (små) bøffer:
500 gr. hakket oksekød
150 gr. blomkålsmos (mindre, hvis ikke blomkålen er drænet tilstrækkelig, før den er blevet til mos)
1 tsk. Trocomare urtesalt - eller anden salt
2 tsk. garam marsala (indisk krydderiblanding)
Evt. et lille stykke fintrevet Grana Padano ost
Smør til stegning (hvis bøfferne pandesteges) / Olie til pensling (hvis bøfferne grilles)

Farsen røres sammen og formes til 6 bøffer.
Steges på panden eller grilles.

Hvis bøfferne istedet skal på grillen, anbefales det at reducere mængden af mos for at de ikke skal blive for "løse" i konsistensen - manden skal jo også kunne arbejde med dem (ja, det ér vel ham, der er grillmesteren?)

Her har jeg valgt at servere bøfferne med grillet tomat og squash, en grøn salat, salattern, en lille håndfuld saltmandler og så lige den uundværlige mayonnaise.

Velbekomme.

2 kommentarer:

Rikke sagde ...

Er det bare moset og udvandet blomkål du tilsætter, eller er det den færdige mos med ost og fløde i? Jeg øjner en mulighed for at få sneget noget blomkål i mand og børn... :-)

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Ja, her i hvert fald en mulighed :-)
Det er færdig mos (en rest), jeg tilsætter.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate