søndag den 2. februar 2014

Jordbærmarmelade med Chia - Low Carb


Der er ingen grund til at fortvivle, hvis det lokale supermarked ikke lige har den sukkerfrie marmelade eller sauce, man drømmer om. Så går man istedet hjem med en pose frosne bær under armen og koger sin egen marmelade. Denne version er med chiafrø, og jeg ved ikke, hvem der oprindeligt lavede en lignende marmelade - den ligger i hvert fald hos en del bloggere i varierende versioner.

Ingredienser

400-500 gr. frosne bær
1 dl. vand
2 spsk. chiafrø (jeg kværner mine i kaffekværnen)
2-3 tsk. vanillepulver
7-8 spsk. Sukrin Gold (smag til!)
Evt. atamon

(Jord)bærrene koges for svag varme med vand i 15-20 min.
Gryden tages fra varmen og chiafrø (hele efter kværnede), vanillepulver og Sukrin tilsættes. Hold evt. lidt Sukrin tilbage og smag til, så du får en tilpas sød smag.
Man kan vælge at blende eller lade bærrene bevare teksturen. På de viste billeder er jordbærmarmeladen blendet.
Hvis holdbarheden skal forlænges, kan der tilsættes lidt atamon, og opbevaringsglasset skylles med kogende vand og atamon.

Server f.eks. marmeladen til:
- dine week-end boller (klik her for opskrift),
- i lagkager og fastelavnsboller
- til en portion chiagrød
- ovenpå dine pandekager
- eller - som her - til vafler (som i virkeligheden er bagt på dejen til amerikanske pandekager, som du kan se opskriften på her - klik):

Velbekomme!

2 kommentarer:

Trine Rathgen sagde ...

Mmm, har lige lavet solbærmarmelade udfra din opskrift. Godkendt :)
Super fin blog du har, som jeg har tilladt mig at dele på Pinterest :)

Jette Christensen sagde ...

Dejligt at høre. Jeg skal også have lavet en lille portion i week-enden!

Del du bare løs på Pinterest. Du kan finde de fleste af mine opskrifter via Pinterest og er velkommen til at kigge forbi og følge mig:

http://www.pinterest.com/jettedaugaard/

Mvh. Jette DC

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate