søndag den 2. februar 2014

Vafler på dejen til amerikanske pandekager - LCHF


Det er ikke fordi, man nødvendigvis SKAL have noget, der ligner den mad, man tidligere har spist, men nogen gange er det da rart med "look alike"-retter. Tidligere forsøg med vafler har imidlertid ikke været nogen større succes, da dejen simpelt hen hang fast i vaffeljernet, så man så at sige fik en over og en under, der skulle skrabes af jernet og var mere eller mindre uspiselige.

Dejen til de amerikanske pandekager er langt bedre - omend ikke perfekt, da sprødheden mangler. Om man bager vafler eller pandekager af dejen er for mig at se hip som hap. Personligt synes jeg nok. det er nemmere med pandekagerne, men idag blev det alligevel til disse vafler, hvor inspirationen iøvrigt er hentet hos Frida på LCHF-bloggen.

Ingredienser til 7 vafler

4 æg, str. L
200 gr. neutral flødeost
3 spsk. Sukrin melis
2 tsk. vanille
1/2 tsk. kardemomme
1 1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. fiberHUSK
1 spsk. kokosfiber
Neutral kokosolie til bagningen

Æg og flødeost piskes sammen (jeg bruger håndmixer) til en klumpefri dej, hvorefter øvrige  ingredienser piskes med.
Lad dejen hvile ca. 10 min., så fibrene får lov at trække.

Bages i vaffeljern - eller på panden til "de amerikanske"

Husk at afprøve opskriften inden pandekagedagen (læs mere her), så du er klar. I 2014 falder dagen (som altid er tirsdag efter fastelavn) d. 4. marts.

En hjemmelavet jordbærmarmelade (klik her for opskrift) er dejlig at servere til - evt. sammen med flødeskum vendt med vanillepulver og evt. lidt Sukrin.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate