fredag den 29. maj 2015
Aubergine i fad med tomat, rosmarin og frisk Mozzarella
Tidligere på ugen fik vi lammeculotte serveret med ostegratinerede auberginer med rosmarin og tomat - og selvfølgelig en hel masse hvidløg.
Jeg synes, det var så godt, at successen blev gentaget, så her ser I retten serveret som tilbehør til vores lille fredagsdinner, hvor herren i huset havde besluttet sig for, at vi skulle have oksemedaljoner svøbt i bacon.
Har du rigtig god tid, så prøv min ratatouille (klik for opskrift), og har du knap så god tid, er retten her bestemt også godt tilbehør til den grillede bøf:
Aubergine i fad med tomat, rosmarin og frisk mozzarella:
1 stk. aubergine
3 store tomater
2 kugler frisk Mozzarella
2-3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
En god håndfuld friske rosmarinkviste
Friskkværnet urtesalt
Friskkværnet (rosen)peber
Olivenolie
Aubergine skæres i skiver - tynde skiver, hvis du ikke vil stege dem af i olie, før du lægger dem i et lille, smurt ovnfast fad, skiftevis med skiver af tomat og frisk Mozzarella.
Ovenpå og lidt imellem de taglagte grøntsager fordeles hvidløg og rosmarin og øvrige krydderier, og retten overhældes/stænkes med olie. Spar ikke på olien, hvis du ikke har stegt aubergineskiverne af først.
Lad gerne fadet stå lidt, hvis du har tid, så smagsgiverne - hvidløg og rosmarin - rigtigt får lov at brede sig.
Fadet sættes i ovnen på 190 grader i 45 minutter, evt. lidt kortere tid, hvis aubergineskiverne er forstegt.
Velbekomme!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Yummi smækfyldt med god smag og jeg elsker auberginer :-)
God weekend.
Mange tak og i lige måde, Maria.
Ja, vi skal have flere retter med aubergine!
Send en kommentar