fredag den 29. maj 2015

Aubergine i fad med tomat, rosmarin og frisk Mozzarella


Tidligere på ugen fik vi lammeculotte serveret med ostegratinerede auberginer med rosmarin og tomat - og selvfølgelig en hel masse hvidløg.
Jeg synes, det var så godt, at successen blev gentaget, så her ser I retten serveret som tilbehør til vores lille fredagsdinner, hvor herren i huset havde besluttet sig for, at vi skulle have oksemedaljoner svøbt i bacon.

Har du rigtig god tid, så prøv min ratatouille (klik for opskrift), og har du knap så god tid, er retten her bestemt også godt tilbehør til den grillede bøf:

Aubergine i fad med tomat, rosmarin og frisk mozzarella:

1 stk. aubergine
3 store tomater
2 kugler frisk Mozzarella 
2-3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
En god håndfuld friske rosmarinkviste
Friskkværnet urtesalt
Friskkværnet (rosen)peber
Olivenolie

Aubergine skæres i skiver - tynde skiver, hvis du ikke vil stege dem af i olie, før du lægger dem i et lille, smurt ovnfast fad, skiftevis med skiver af tomat og frisk Mozzarella.

Ovenpå og lidt imellem de taglagte grøntsager fordeles hvidløg og rosmarin og øvrige krydderier, og retten overhældes/stænkes med olie. Spar ikke på olien, hvis du ikke har stegt aubergineskiverne af først.

Lad gerne fadet stå lidt, hvis du har tid, så smagsgiverne - hvidløg og rosmarin - rigtigt får lov at brede sig.

Fadet sættes i ovnen på 190 grader i 45 minutter, evt. lidt kortere tid, hvis aubergineskiverne er forstegt.

Velbekomme!

2 kommentarer:

Maria sagde ...

Yummi smækfyldt med god smag og jeg elsker auberginer :-)
God weekend.

Jette Christensen sagde ...

Mange tak og i lige måde, Maria.
Ja, vi skal have flere retter med aubergine!

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate