I mine gemmer har jeg en opskrift på et sesamfranskbrød liggende - ikke et "rigtigt" franskbrød, forstås, men et lyst sesambrød, der minder så meget om dét, vi ikke spiser, når vi følger LCHF livsstilen. Idag bladrede jeg mine noter igennem og faldt over opskriften, fordi jeg netop stod og manglede brød. Jeg har tilpasset opskriften til små formbrød, nemlig disse pikante sesamstykker.
Håber, I kan lide dem!
Opskriften på sesam"franskbrødet" får I ved en senere lejlighed. Den er lidt anderledes, så forsøg ikke at forme ét stort brød med hænderne af dejen her, det kan ikke lade sig gøre.
60 gr. fedtreduceret sesammel
50 gr. affedtet mandelmel
40 gr. sesamfrø (+ til et drys på toppen)
20 gr. fedtreduceret hørfrømel
15 gr. Psyllium loppefrøskaller
20 gr. Fiberfin - (kan også købes her)
30 gr. Pofiber
2 1/2 tsk. bagepulver
1/2 - 1 tsk. urtesalt
3 æg (blommer og hvider)
3 æggehvider
1 kugle frisk Mozzarellaost (drænet vægt ca. 110-120 gr.)
2 dl. vand
1/2 dl. friskpresset citronsaft
130 gr. Pikant flødeost
Alle tørre ingredienser hældes i en røreskål
Æg, de ekstra æggehvider og Mozzarellaost, der skal findeles (brug fingrene) gøres klar i en anden skål.
Vand bringes i kog med citronsaft og flødeosten, der piskes fri for klumper.
Lige inden væsken når kogepunktet, røres æg og findelt Mozzarella sammen i skålen med de tørre ingredienser, og straks herefter hældes den kogende væske over. Rør det hurtigt sammen, men rør ikke for længe.
Fordel dejen i de smurte forme. Jeg bruger disse Lékué minirugbrødsforme.
(Du finder flere lækre produkter fra Lékué her).
Når dejen er fordelt, bankes formene mod bordpladen, så luft i bunden undgås.
Slut af med et drys sesamfrø på toppen og bag sesamstykkerne i en 160 grader forvarmet ovn (med varmluft) i 50 minutter.
Hæld straks brødene ud af formene og lad stykkerne køle på bagerist. De bliver sprødere i bunden - i takt med de afkøler
Servér gerne sesamstykkerne med mere Pikant flødeost, en god Brieost, Danablu eller bare med koldt tandsmør.
Velbekomme!
Sesamstykkerne er fryseegnede og kan med fordel halveres, før de fryses.
Læg et stykke madpapir imellem, og du kan tage en halv op og riste den i brødristeren og glæde dig over friskt brød til din morgenkaffe eller bruge dem i madpakken.
Dette indlæg indeholder affiliatelinks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar