tirsdag den 20. august 2013

Lasagneplader - til LCHF lasagne eller til pizzabund


Efter et tip på en Facebook side for et par dage siden, har jeg nu eksperimenteret lidt med en opskrift på lasagneplader. Det er der kommet en rigtig skøn og overordentlig mættende omgang lasagne ud af. Faktisk skar jeg fire plader ud og har kun brugt de to, så nu har jeg plader i fryseren til næste gang, der skal lasagne på bordet. Og...faktisk også en rest på mindst 2 portioner færdig lasagne i køleskabet.

Jeg har hentet inspiration hos Chocolate & Spinach (klik her for at evt. få den oprindelige palæo version vist). Jeg har tilpasset ingredienserne, så jeg synes den opfylder LCHF kriterierne.

Ingredienser, 4 store lasagneplader:

750 gr. blomkål skåret fri for midterstok (svarende til ét stort blomkål)
1/2 blok (dvs. 500 gr.) White cheese / Mediteranian style White  cheese 40%, f.eks PUK -
(betegnelsen Feta er oprindelsessbeskyttet, så det undlader jeg at kalde osten).
2 æg, str. L.
1 dl. piskefløde 38%
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 tsk. muskatnød
1 1/2 spsk. løgpulver
2 spsk. Fibrex

Blomkålsbuketter koges nogenlunde møre (undlad salt i kogevandet). Pres blomkålen let fri for vand, når den er kogt. Det gøres lettest som beskrevet under min opskrift på blomkålsmos (klik her for at se mere).
Mens blomkålen køler lidt af hældes alle øvrige ingredienser i en skål. Den drænede blomkål tilsættes, og med en stavblender køres blandingen til en let grynet masse. Den hældes ud og fordeles med en dejskraber ell. lign. på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages (varmluft) i en 200 grader forvarmet ovn i 30-35 minutter.

Voilà, så er der en pladefuld lasagneplade, som kan skæres ud (brug pizzahjul) til passende størrelser. De skal løftes forsigtigt med en paletkniv ell. lign., da de er lidt skrøbelige.
Vil man gerne fryse dem, foreslår jeg, at hele bagepladen vendes rundt, så pladerne kommer over på en bagerist, bagepapiret fjernes, og pladerne bages på risten i yderligere 15-20 min.
Pladerne er - efter den ekstra tørring - fryseegnede 
og kan bruges som enten lasagneplader eller som pizzabund, klar
til ovnen - fyldt med pizzatopping efter eget valg.

Til selve lasagnesaucen har jeg her brugt min sædvanlige kødsauce, som er spicet lidt op og tilsat en god mål piskefløde. Opskriften på saucen skal nok komme i et senere blogindslag, og jeg kan afsløre, at den er tilsat mørk chokolade, min. 85%. Det giver en fantastisk sauce.
Som vist er der kun brugt en halv pladefuld til en skålfuld lasagne.
Resten kan fryses, hvis det får lidt ekstra tørretid i ovnen.

Lasagnen lægges i lasagneform (det er nok med 2 udskårne plader, da de fylder mere end almindelige pastaplader) med skiftevis kødsauce og lasagneplader.
Mellem hvert lag lægges et godt lag revet ost (og jeg synes ikke, det er nødvendigt med bechamelsauce, når kødsaucen indeholder piskefløde). Afslut med revet ost og evt. tomatskiver.

Bages i ovnen i knap 30 minutter.
Her er der brugt 2 lag lasagneplader.

Velbekomme!

1 kommentar:

Lone sagde ...

Pr. 100 g Energi 196 kcal Protein 6,3 g Kulhydrat 27 g Fedt 7 g

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate