søndag den 18. august 2013

Knækbrød med Grana Padano

Det hænder, at jeg får bagt knækbrød. Det eneste "problem", der er med dem, er, at de forsvinder ALT for hurtigt..... OGSÅ selv om jeg nogen gange smider dem i fryseren.
Jep, de er nemlig fryseegnede, så hvis du er mere standhaftig end jeg, så ér det da oplagt at have sådan nogen knasende, sprøde knækbrød liggende klar til en lækker snack, når der kommer gæster, elller hvis du lige trænger til et lille mellemmåltid. De behøver ikke lang tid, før de er optøede og klar til servering.

Jeg har taget udgangspunkt i Madbandittens opskrift - se den evt. her: Knasede kerneknækbrød uden mel.

Disse ingredienser skal du bruge:
2 dl. hørfrø
1 1/2 dl. græskarkerner
1 dl. sesamfrø
1 dl. solsikkefrø
1-2 tsk. Herbamare, Trocomare eller anden god urtesalt (kan udelades/reduceres)
1 1/2 dl. koldt vand
2 æggehvider (eller bare 1 helt æg)
Et lille stykke Grana Padano (kan udelades)

Alle frø/kerner hældes i en skål.
Grana Padano rives fint og blandes med frøene.
I et målebæger hældes koldt vand. Heri slås æg ud og omrøres let med en gaffel. Vand og æg hældes nu i frøblandingen. Der røres kort, og skålen stilles (overdækket/med låg) på køkkenbordet en times tid. Blandingen virker "våd", men frøene vil gelere og suge det meste af væsken til sig.

Når timen er gået, er det tid at hælde "dejen" ud på en bageplade, som er beklædt med bagepapir.
"Klap" nu massen ud, så den bliver fladere og fladere og fylder mere af bagepladen ud. Til formålet kan en flad silikone dejskraber bedst egnet.
Tip: Man kan også lægge et stykke bagepapir over og trykke "dejen" fladere med en anden bageplade, indtil "dejen" er pænt fordelt og fylder hele pladen ud.

Pladen sættes i ovnen ved 125 grader (jeg bruger ikke varmluft), og her skal den stå i 2 timer.
Når tiden er gået, tages pladen ud af ovnen.
Man har nu en stor, fast plade knækbrød, som kan knækkes i passende størrelser.

Tip: Hvis du hellere vil have knækbrød med lige kanter, kan du efter de første 20 minutters bagetid tage pladen ud og skære passende riller med et pizzahjul. Så er stykkerne nemme at knække fra hinanden, når de kommer ud af ovnen.

Knækbrødene holder sig sprøde i dagevis i en lufttæt beholder.

Og som nævnt kan de også fryses, men mine når som regel ikke så langt...
Disse har - efter udskæring med pizzahjul efter 2 timers bagning - fået lidt ekstra
tid i ovnen på en bagerist efter udskæring,  så derfor runder de lidt (på grund afden
ekstra tørring).. Vurdér selv, om det er nødvendigt, når du bager dine knækbrød.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig.

Hold øje med siden og få svar.

Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate