mandag den 26. august 2013

Bacon Explosion - LCHF

Min mand har lige haft fødselsdag, og han var så heldig at erhverve sig en Weber gasgrill - én af de store af slagsen. Nu havde jeg jo nok selv en finger med i spillet, og de golfsko, han ønskede sig VAR altså desværre udsolgt i hans størrelse... Han blev heldigvis mægtig glad for gaven, så vi valgte at indvi den til fødselsdagsfesten for den store familie. Og gæt, hvem der var grillmester...

Indvielsen - eller ilddåben, som man måske kunne kalde den - kom til at foregå med en kæmpe, kæmpe Bacon Explosion på grillen...
Og hvad er så Bacon Explosion? Jo, det er såmænd et farsbrød med en pæn mængde bacon, både indeni og udenom.
Inspirationen har jeg hentet på en amerikansk side - nemlig her.

Først og fremmest skal der købes rigeligt med bacon. Skal det være god bacon, kan det nok blive en pebret affære, og i min version er der altså i denne ombæring brugt supermarkedets tilbudsbacon - men en økologisk én af slagsen havde da klart været at foretrække!

Til et kæmpe farsbrød til 22 personer har jeg brugt:
Ca. 12 pkk. (à 125 g.) bacon i skiver 
2,5 kg. hakket kalv og flæsk
1 kg. hakket oksekød
200 gr. pepperoni
2 løg
5-6 fed hvidløg
2 spsk. løgpulver
Barbecue-sauce (tjek kulhydratindholdet - eller lav din egen version)
Krydderier (salt, peber og paprika / grillkrydderi)

Farsbrødet tilberedte jeg dagen før, det skulle grilles, og hvis du vil vove dig ud i arbejdet, så får du lidt hjælp her:

3 pkk. bacon klippes i mindre stykker og steges. Tag baconen op af fedtet, før den er knap så sprød, som du normalt ville stege din bacon.

Løgene hakkes fint og steges i baconfedtet. De må gerne tage lidt farve.

Et kvadratisk fletværk laves af baconskiver på bagepapir, der evt er lagt på en plade (så er det nemmere at flytte med, når det er klar til at gå i køleskabet). Sørg for, at  fletværket bliver så tæt, som muligt. Baconskiverne er ikke lange nok til et farsbrød af den størrelse, jeg lavede, men ved et mindre farsbrød vil man måske kunne undgå at skulle lægge skiver i forlængelse af hinanden på det korte led.Det tager lidt tid at flette, men det er tiden værd at gøre det pænt og grundigt!Pepperoni hakkes i småstykker og røres godt sammen med kød, stegte løg, presset hvidløg, løgpulver, salt og peber.

Baconfletværket drysses over med paprika og/eller grillkrydderi.
Farsen fordeles nu i et jævnt lag ovenpå baconfletværket - læg det ikke for tæt på kanten, da det skal kunne lukkes sammen til sidst. Sørg for, at farsen er tæt og jævn. Tryk den evt. lidt sammen.
Ovenpå farslaget lægges de stegte baconstykker, og barbecuesauce fordeles hen over.

Farslaget rulles sammen til et kæmpe brød. Tag evt. baconlaget til hjælp, men baconlaget skal ikke ind i rullen men skal til sidst rulles om og slutte tæt omkring farsbrødet.
Luk baconlaget sammen om farsrullen med kødnåle.

Farsbrødet skal hvile på køl, så smag og kraft fra bacon og sauce fordeler sig og brødet bliver fast og stabilt.

Farsbrødet skal stege ved indirekte varme på grillen ved max. 175 grader i 2 timer. Vend det jævnligt, så Bacon Explosion brødet får en jævn grillkulør over det hele.

Et kvarter, før farsbrødet er færdiggrillet, pensles det med barbecuesauce.Sådan! Se, hvad grillmesteren tog ud af grillen:
Bacon Explosion klar til udskæring
Bacon Explosion - farsbrød roulade!

Serveres f.eks. med ratatouille (opskrift kommer snart på bloggen), sommersalat (se den her / klik) og fetadip (klik her for at åbne opskrift).

Velbekomme!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det ser rigtig lækkert ud - må prøves ;o)

Lone sagde ...

Næringsindhold pr 100g
196 kcal protein 17g kuldhydrat 2,3g fedt 13g

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate