tirsdag den 28. oktober 2014

Hokkaidosuppe - nemt og hurtigt, heeeelt uden dikkedarer!

Hvis du endnu ikke har lavet Hokkaidosuppe denne sæson, kan du stadig nå det inden Halloween, for den tager ikke lang tid at tilberede, er en nydelse for gane og mave, er super mættende og helt uden kød, hvis du er til den kødfrie fredag.

Her har jeg dog valgt at servere min græskarsuppe med stegt, Fajitakrydret hakket oksekød (low carb Fajita krydderi kan købes her) og revet Mozzarella - med tilbehør af halve skolebrød (se opskriften her) med tandsmør.

Opskriften på suppen er simpel og ligetil. Den kræver ikke de store kulinariske anstrengelser og er klar til servering på bare 45 minutter. Ideel og hurtig hverdagsmad!

Af hensyn til en relativ stor LCHF læserskare, gør jeg opmærksom på, at Hokkaidogræskar i tilberedt stand indeholder flere kulhydrater end almindeligt græskar. Hokkaido katagoriseres som wintersqush - se evt. USDA's angivelser (fra Nutrient Database) på wintersquash her.

Hokkaidosuppe:

1 Hokkaidogræskar
2 store løg
2 snackpeberfrugter
50 gr. smør
200 gr. Pikant (eller tilsvarende) flødeost
1 dl. piskefløde 38%
Ca. 1 liter vand
Ca. 3 fed hvidløg
2-3 tsk. chiliflager
2-3 spsk. Herbamare urtebouillon
Friskkværnet peberblanding med rosapeber

Løgene skæres i grove tern.

Hokkaidogræskarret vaskes godt og halveres. Fjern kerner og trævler med en ske. Skær nu græskarret i grove tern og lad endelig skrællen blive på! Den spises også og bliver mør og blød som smør under tilberedningen.


Løg klares i smørret i en suppegryde, og efter et par minutter kommes også græskartern i gryden. 

Sortér yderligere et par minutter, imens snackpeber befries for kerner og skæres i tern, der sorterer med i gryden de sidste par minutter, før også vand, flødeost, fløde og krydderier tilsættes.

Lad suppen koge ca. 30 minutter under låg, indtil græskarternene er møre.

Suppen kan nu serveres, som den ér, chunky og lækker eller - som her - blendes indtil teksturen ér, som ønsket.

Med min Bamix stavblender (se og køb evt. Bamix Superbox her), tager det nærmest ingen tid, og suppen får en fløjlsblød konsistens og udseende, nærmest som en hummerbisque.

Smag til og servér.

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate