søndag den 15. januar 2017

Hindbærfromage uden sukker


Sukkerfri hindbærfromage

Hindbærfromage er nok noget nær den perfekte søndagsdessert. Og hvem siger, at det er så svært at arbejde med husblas, som nogen gør det til. Kast dig bare ud i desserter med husblas - det er ikke spor farligt, og følger du anvisningerne, er du garanteret et godt resultat.

Sukkerfri hindbærfromage med husblas

Opskriften indeholder reklame i form af affiliatelinks

Hindbærfromage uden sukker
Hindbærfromage, 6 portionsanretninger:

250 gr. hindbær (jeg har her brugt frosne bær)
3 æg str. L
2 dl. piskefløde 38%
1 spsk. friskpresset citronsaft
3 blade husblas
100 gr. Sukrin melis (se evt. tilbud og køb her)
1 tsk. vanillepulver (se evt. tilbud og køb her)

Kom hindbærrene i en lille gryde med meget lidt vand og citronsaften. Hvis du lader hindbærrene tø op (evt. i frostposen) inden brug, behøver du ikke komme vand ved. Kog bærrene et par minutter med en smule Sukrinmelis (ca. 1 spsk.) og vanillepulver.

Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter og knug den derefter fri for vandet og læg den i en lille kasserolle sammen med lidt af saften fra gryden med hindbærrene. Varm op under omrøring (hvis hindbærsaucen er varm nok til at smelte husblassen, skal den ikke varmes yderligere - og det må ikke koge!). Når husblassen er smeltet, hældes den - lidt efter lidt og under omrøring - i gryden med hindbærrene. Bemærk igen, at det IKKE må koge, så tag hellere gryden fra varmen først. Hindbærmassen må dog ikke nå at blive kold, inden den blandes med husblas.

Lad nu hindbærmassen stå i gryden, så det kan svale af, mens du pisker æggeblommerne lyse og luftige med Sukrinmelis.
I en anden skål piskes flødeskum semistift. Flødeskum må ikke være for koldt, når den senere skal bruges, så tag endelig fløden ud af køleskabet i god tid, før den piskes.
I den 3. skål piskes æggehviderne helt stive. Brug altid en helt ren skål og helt rene piskeris (jeg har et eksta piskeris til min formidable KitchenAid håndmikser).

Hindbærmassen - der nu skal være helt afkølet - blandes i æggesnapsen, og der må gerne piskes forsigtigt. Dernæst vendes flødeskum og de stiftpiskede hvider i massen med en dejskraber. Det første må gerne få lidt tæsk, men det sidste vendes i med forsigtig hånd for at bevare en luftig mousse.

Sæt skålen med hindbærfromage på køl. Fromagen skal først hældes i portionsglassene, når den begynder at stivne. Her er min dog hældt i glas efter bare 10 minutter på køl, og det gik jo fint.
Glassene (som tildækkes) sættes på køl, indtil fromagen er stivnet helt. Det kan tage et par timer.
Desserten pyntes evt. med flødeskum, friske bær ell. lign. før servering.

Bon appetit - velbekomme!

Hindbærfromage uden sukker. Find opskriften på CDJetteDCs LCHF


Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate