søndag den 29. januar 2017

Rød peberfrugtpesto med mandler og bagt hvidløg

Rød peberfrugtpesto med mandler, bagt hvidløg grillede peberfrugter og Grana Padano

En rød peberfrugtpesto er uundværlig som tilbehør til lyse fiskeretter, kylling og som dip og dressing.  Det er desværre alt for sjældent, vi får den lavet, og det er en skam, for man får en stort glas sund, lækker og nærende pesto - langt billigere, end når man køber den. Ikke mindst er smagen af den hjemmelavede helt fantastisk og usammenlignelig med den købte.

Der er kun at sige: Lav din egen peberfrugtpesto - det kommer du ikke til at fortryde.

Rød peberfrugtdressing af den hjemmelavede slags


Rød peberfrugtpesto:

2-3 store, røde peberfrugter
60 gr. smuttede og ristede mandler
Ca. 80 gr, Grana Padano, Gran Moravia ell. anden hård, italiensk ost
3 fed hvidløg
2 - 2 1/2 dl. olie*)
0,25 dl. friskpresset citronsaft
2 tsk. paprika
Havsalt ell. Himalayasalt
Friskkværnet (rosen)peber

Skyl og tør peberfrugterne og læg dem i et smurt ovnfast fad eller på bageristen. Er det sommer, og du griller, så gril peberfrugterne istedet for.
Hvidløgsfed pilles og dryppes med lidt olie. Pak dem i alufolie og bag også dem.
Bagetiden ved 200 grader er ca. 20-25 minutter - eller indtil peberfrugterne begynder at få en bagt kind. De skal ikke blive helt sorte.
Imens peberfrugterne og hvidløgene hygger sig i ovnen, kan du smutte og riste mandlerne, som du hælder i et blenderglas.

Sådan anvender du grillede peberfrugter
Efter peberfrugterne er bagt, kommes de direkte (helt varme) i en lufttæt bøtte, hvor de efter ca. 10 minutter vil være faldet sammen.
Præcis, som når man laver piperade sauce, fjernes kerner og stilk fra peberfrugterne, og skindet, der under vacum har løsnet sig, pilles af. Kan du ikke få det hele med, gør det ikke noget - bare det meste.

Når peberfrugtkødet ikke længere er varmt (det må dog gerne være lunt, hvis din olie ikke kommer fra køleskabet), hældes størstedelen af olien over mandlerne, og der blendes.
Kom resten af ingredienserne i også (osten i mindre stykker) og blend/pulse, indtil pestoen er finpuréret, lind og blank. Det er ikke sikkert, du bruger al olie, og måske bruger du mere, men du skal huske på, at pestoen får en tykkere konsistens, når den - som den skal - opbevares i køleskabet.

Smag til med salt og peber.

*) Olien, jeg bruger, er ca. lige dele macadamiaolie, olivenolie og smagsneutral (billig) rapsolie. Den ideelle olie til pesto - og for den sags skyld mayonnaise - findes ikke. Jo, en macadamiaolie måske, men den er også dyr og kan være svær at få fat på i dagligvarehandelen. Ren olivenolie smager for kraftigt igennem, og ren rapsolie vil bidrage med et alt for højt indhold af omega 6. Og så er der - ikke mindst - de øvrige vegetabilske olier, du skal holde dig fra.
Hvilke olier, der er anvendelige, kan du læse lidt om under min opskrift på hjemmelavet mayonnaise.

Baconsvøbte grønne asparges med rød peberfrugtpesto og Gran Moravia flager

Brug denne fantastiske pesto som tilbehør til f.eks. baconsvøbte, grillristede asparges, som her har fået selskab af shaved Gran Moravia.

Virkelig lækkert tilbehør til hovedretten eller som en hurtig forret.

Rød peberfrugtpestodip til strombolistjerne med kylling

Rød peberfrugtspesto passer iøvrigt fortrinlig til strombolistjerne med det cremede kyllingefyld.

Opskrift på strombolistjernen kan du finde her.Velbekomme!

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate