søndag den 22. januar 2017

Klassisk chokolademousse uden sukker

Opskrift på sukkerfri chokolademousse

Opskrift på luftig og lækker sukkerfri chokolademousse


Hvordan beskriver man den allerbedste chokolademousse? Tjah, det er jo en smagssag, hvordan man synes, den skal være. Man kan vælge en meget mørk chokolade for en intens chokoladeoplevelse, og man kan justere sødmen, som man synes - eller gå efter den usødede, dybe chokoladesmag. Men skal der appelsinskal i, og hvad med smør, skal der virkelig smør i? Og hvor mange æggehvider bruges i forhold til blommer - eller skal der slet ikke nogen æggehvider i? Hvordan smelter man chokoladen og rører det hele sammen, så det ikke bliver en grynet masse?...
...Spørgsmålene står jo nærmest i kø, men det er altså ikke så svært at lave en lækker chokolademousse. Du kunne jo f.eks. prøve at følge min opskrift - den kommer lige her:

Opskriften indeholder reklame, nemlig links til webshops*), hvor du kan købe dine varer.


Chokolademousse i 8-9 portionsglas:
150 gr. mørk chokolade 80% (brug evt. en lysere, hvis du ikke er til den intense chokoladesmag)
6 æg (der er her brugt æg str. L)
80 gr. Sukrinmelis (køb evt. her) (justér evt. sødmen med mere/mindre - og hvis du er hardcore chokoladeelsker, kan du undvære sødning)
50 gr. smør (her er brugt saltet smør. Smør kan undlades)
2 dl. piskefløde 38%
1 tsk. vanillepulver (kan undlades)
Evt. friskrevet appelsinskal

Den lækreste LCHF chokolademousse f.eks. til nytårsdessert

Forslag til pynt:
Flødeskum (som her)
Friske eller frysetørrede bær
Lakridsristede mandelsplitter (som her)
Hakket, mørk chokolade (som her)

Før du går igang, skal du sikre dig, at fløden og æggene (og nej, jeg bruger ikke pasteuriserede æg) ikke er for kolde. Det er med til at sikre blandbarheden, så du ikke ender med en grynet fromage.
Du skal også have 3 skåle klar. Den største bruger du til at piske æggehvider i.
De fleste opskrifter med smeltet chokolade foreskriver smeltning i vandbad, nogle bruger mikroovn og andre en chokoladesmelter. Jeg synes, det går fint med at smelte chokoladen i en lille kasserolle over svagt blus, så det er det, jeg gør.

Så går vi igang:
Chokoladen brækkes i mindre tern og kommes i kasserollen. Imens chokoladen smelter, piskes i den 1. skål æggeblommerne med vanillepulver og Sukrinmelis, indtil du har en lys og skummende æggesnaps. Det kan godt tage flere minutter - afhængigt af din håndmikser.
I kasserollen med den smeltede chokolade kommes smørret i. Du kunne også vælge at smelte begge dele samtidigt, men jeg synes, det er praktisk at bruge smørret til at svale chokoladen ned med. Hak gerne smørret i mindre stykker, før det kommes i kasserollen og gå så igang med piskning igen.
I den 2. skål piskes flødeskum. Det skal piskes semistift. Hvis du pisker det for stift, er det ikke så nemt at vende i fromagen senere.
I den 3. og helt rene - lidt større - skål og med ren og tør piskeris (jeg har et ekstra ballonpiskeris til min KitchenAid håndmikser (købes evt. her)...det er virkelig praktisk!) piskes æggehviderne helt stive.

Hvis du vil have revet appelsinskal i din fromage, kommes den i chokolademassen. Når chokoladen er svalet tilstrækkelig ned (det er den, hvis du har rørt koldt smør ud i den), røres lidt af æggesnapsen i også - så lidt mere, og når det er blandet, hældes chokolademassen op i den resterende æggesnaps. Rør med piskeris eller dejskraber. Med dejskraberen vendes dernæst lidt af de stiftpiskede hvider i, og når massen er homogen, fortsættes med lidt mere æggehvide, indtil du synes, du kan vende det hele sammen i den største skål. Du slutter af med at vende flødeskum i til moussen er fin og ensartet, men fortsæt ikke for længe, for så bliver din mousse tung og ikke luftig, som den skal være. Jeg synes ikke, det gør spor, at man kan se hvide flødestriber i chokolademoussen.

Chokolademoussen fordeles i 8 portionsglas, som stilles på køl (tildækket) i minimum et par timer, før de pyntes og serveres.

Lowcarb sukkerfri chokolademousse, den bedste


Bon appetit - velbekomme!

Hvis du bliver helt bidt af en gal fromagehund, skulle du også tage at prøve opskriften på hindbærfromage og citronfromage - eller måske romfromage. De er med husblas, men det skal du ikke lade dig skræmme af!

*) Til de af jer, der vælger at shoppe via mine affiliatelinks, retter jeg en tak for støtten. Den hjælper mig til fortsat at kunne drive bloggen - og husk, at prisen, du betaler, er den samme, uanset om du tilgår den pågældende webshop via affilialink eller direkte.

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate