lørdag den 7. juli 2018
Salviepesto - og lidt snyd med basilikum
Til aften skal vi have grillet kylling, og egentlig var det min hensigt at lave kyllingesaltimbocca, men så fik jeg plukket salviebladene og opdagede, at min lille basilikumplante trængte til at blive høstet, og så opstod idéen til denne pesto altså.
Yep - således gik det til, at vi nu skal have pestomarineret, grillet kylling. Vi kunne også bare have spist pesto til, for i virkeligheden synes jeg, pestoen kommer mest til sin ret, når den ikke udsættes for varme ved tilberedning.
Du kan selvfølgelig lave din pesto uden basilikum - i denne er halvdelen af sa salviebladene som sagt skiftet ud med friskhøstet basilikum. Og ved I have? Det er sundt for min basilikum at blive barberet - så kommer der nye, friske skud til tomatsalaten, vi skal have snart, da mine tomatplanter (frilands) allerede kaster pænt mange tomater af sig.
Lad os springe ud i opskriften med det samme - den kommer her...
Snyde-salviepesto med basilikum:
15-20 gr. friske salvieblade
15-20 gr. friske basilikumkviste
2-3 fed pillede hvidløg
Saften af 1/3 citron
30 gr. ristede mandler (jeg smutter dem ikke) eller pinjekerner
50 gr. Grana Padano ell. lign. hård italiensk ost
Ca. 1,5 dl. olie (oliven - men jeg bruger dog 50/50 oliven- og rapsolie)
Friskkværnet (Himalaya-)salt
Friskkværnet pebera
Alle ingredienser kommes i blenderglasset, og der blendes til en fin pesto.
Pestoen hældes i et skoldet sylteglas og opbevares på køl.
Husk evt. at komme lidt olie over pestoen - og iøvrigt ligeså, når du har taget af den - det forlænger dens holdbarhed, fordi olien forsegler, således at der ikke kan komme ilt til pestoen.
Servér til lige det, du synes - her hos os går den godt til kylling og hakkebøffer og over salaten.
Velbekomme!
Etiketter:
"dyppelse",
basilikum,
citron,
dip,
Grana Padano,
hvidløg,
krydderurter,
mandler,
olivenolie,
pesto,
pinjekerner,
rapsolie,
salvie,
tilbehør
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar