mandag den 23. juli 2018

Tomatsalat med rødløg og mozzarella

Klassisk tomatsalat med rødløg og mozzarellakugler aka CDJetteDCs LCHF

Hip hurra, dét min fødselsdag - dem sku' man ha' nogen flere af. I hvert fald skønne dage med familien. Elsker, når vi er samlet til god mad, og især når vejret tillader, at vi kan spise på terassen under åben himmel.

Det er tilmed den mest vidunderlige årstid, når det er sæson for frilandstomater, og iår, hvor vi indtil videre er nået op på 50 sommerdage imod sølle 13 sommerdage sidste år, så går det altså stærkt med modningen af tomaterne. Samtidig må man sige, at det kræver sit at følge med med vandingen. Heldigvis står mine tomatplanter i en kapillærkasse, så det er begrænset, hvor meget tid, det kræver at få vandet - især når man har en vandslange :-)

Vi skal selvfølgelig have tomatsalat til grillmiddagen i aften, når familien er samlet. Selv de, der normalt ikke spiser tomater, tager for sig af min tomatsalat. Det er da en win-wininner!

Tomatsalat med frilandstomater rødløg og mozzarellakugler aka CDJetteDCs LCHF


Tomatsalat:

Ca. 500 gr. solmodne frilandstomater (ja, ja - hvis du har. Ellers find det bedste alternativ)
1 mellemstort rødløg
1 håndfuld friskplukkede basilikumblade
2 spsk. balsamisk hvidvinseddike
4 spsk. god olivenolie
Lidt tørret eller frisk oregano
1-2 fed hvidløg (kan undlades!). Friskkværnet salt
Friskkværnet peber
Mozzarellakugler (frisk Mozzarellaost)
Evt. pynt: Glaze + et drys tørret oregano

Start med at hakke rødløget (og evt. hvidløg) fint og overhæld det hakkede løg (inkl. evt hakket hvidløg) med en marinade bestående af hvidvinseddike, olie, salt og peber samt lidt oregano.

I god tid før servering høstes tomaterne, deles i passende stykker - det kan være skiver eller i kvart eller mindre både, lige som det passer sig eller dig bedst!

I et fladt fad arrangeres tomater og halvdelen af basilikumbladene, som overhældes med marignaden med løg.

Slut af med resten af basilikumbladene, mozzarellakugler ell. lign. og pynt med et drys tørret oregano og evt. glaze (som - med mindre den er hjemmelavet med Sukrin Gold) ikke er LCHF.

Jeg siger mums! Og velbekomme!


Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate