mandag den 15. juli 2019

Lowcarb marengs fuglereder


Fuglereder af sukkerfri kyskagedej

Nå, nu gik den bare ikke længere... Efter at have gået i mere end en uge og kigget langt efter den der kagedåse, I ved nok - fuld ud bevidst om, hvad den indeholdt -  MÅTTE jeg give efter her til aften og piske lidt flødeskum med vanillepulver og hakke lidt mørkt chokolade som pynt Og for at sætte prikken over i'et, var det ganske heldigt, at jeg tilfældigvis også havde købt en bakke jordbær på vej hjem fra arbejde. Danske var de ganske vist ikke, jordbærrene - men forholdsvis søde var de dog, så det blev - takket være indholdet af kagedåsen - en lille lækker dessert, jeg fik smækket sammen på ingen tid.

Kagedåsen indeholdt (indeholder er vel et mere korrek udtryk for dens indhold, for jeg har - trods alt - ikke spist samtlige) marengs fuglereder. Min marengsopskrift er I måske tidligere stødt på her på bloggen. Det kan også være, at I har set den her (link til min 10-sekunders lakridskysvideo på Facebook). Nå - men det må i bekræftende fald have været mine lakridskys eller min pavlova, I har set opskriften på, og selv om opskriften på fuglerederne stort set er identisk med pavlovaen og kyskagerne, så kommer den altså her igen...dog uden lakrids...


Marengs fuglereder uden sukkerNår - eller hvis - du klikker på en ingrediens i opskriften, bliver du sendt videre til webbutikker, med hvem jeg har et affiliate samarbejde. Vælger du dernæst at købe varer fra butikkerne, tildeles bloggen et mindre provisionsbeløb. Prisen for varerne vil være præcis den samme for dig, men for mig betyder hver handel via affiliatelinks bloggens eksistens.


Marengs fuglereder (6-8 stk):

3 æggehvider (4, hvis de er små), tempererede
80 gr. Sukrin:1 (eller Suvida)
1 tsk. vinstensbagepulver
15 gr. WPC100 med vanillesmag

Alle tørre ingredienser blandes. Du kan evt. give dem en tur i Bamix stavblenderens lille processor (med dens pulverdisc monteret), så får et helt fint pulver og kager uden Sukrinknas.
Æggehviderne, der skal have opnået rumtemperatur, før du bruger dem og helst ikke må være for friske, hvis du vil have succes med din marengs (et råd, jeg har fået i min facebookgruppe LCHF Happy Food - rådet er herned videreformidlet) piskes på det lave trin med håndmikser.
Hviderne skal være stive, men de skal ikke piskes så længe, at hviderne begynder at "skille".
Tilsæt pulverblandingen og brug gerne håndmikseren ganske kort til formålet, men med en silikone dejskraber har du bedre kontrol over processen og kan og vende marengsmassen forsigtigt sammen.


Kyskagedej uden sukker

Marengsmassen kommes i en sprøjtepose med en tilpas stor stjernetylle og der laves fyldte cirkler på en bagepapirsbeklædt bageplade. Lav sider på fuglerederne.

Dejen rækker til 6-7 fuglereder og måske et par kyskager eller endnu en fuglerede, hvis du ikke former dem for store.


Bag dine marengs i en 110 grader forvarmet ovn i ca. 2 timer og uden varmluftsfunktionen tændt. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke og dæmp evt. varmen lidt den sidste bagetid.

Du kan også lade kagerne tørre ved eftervarmen, så du sikrer dig helt sprøde marengsreder.

Fra føromtalte facebookgruppe er der også et gammelt råd gående ud på at sætte en trægrydeske i klemme i ovnlågen, så en lille sprække tillader fugten at trænge ud af ovnen, mens marengsen tørrer færdig. Det har dig ikke været nødvendigt at tørre disse marengs i længere tid end de to timer.


Sukkerfri marengs fuglerede med friske jordbær

Tag forsigtigt marengsrederne af bagepapiret og lad dem svale helt af.
Fuglerederne kan efter afkøling opbevares i tætsluttende kagedåse.

Når lækkersulten melder sig, eller du vil overraske dine gæster, pyntes fuglerederne med lige det, du lyster. Her er de i "basic" udgave med vanilleflødeskum, hakket chokolade og jordbær.

Har du hjemmelavet is i fryseren, er det selvfølgelig oplagt at toppe marengsrederne med is og friske bær og måske endog lidt chokoladesauce og hakkede, ristede nødder.


Enjoy!

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Hvad er forskellen på alm. Bagepulver og vinstens?

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate