søndag den 21. juli 2019

Whiskysauce - den hurtige - LCHF

CDJetteDCs LCHF opskrift på den lækker hjemmelavede whiskysauce

Whiskysauce med frisk rosmarin og fløde
Hvis uhmmmm!-faktor er den, du leder efter, så har du fundet frem til den rigtige opskrift - især hvis du gerne vil have en opskrift på whiskysauce, der er hurtig at lave, og som ikke kræver de store kundskaber udi saucelavning.
Det store spørgsmål er bare, om du skal lave dobbeltportion, nu du er igang. Svaret er i dette tilfælde et stort nej - med mindre du får mere end 14-15 gæster til bords og dine gæster slubrer sauce til den store guldmedalje. Det ér trods alt en tung sauce (selv om den på ingen måde virker sådan). Spiser du LCHF, er det dog ikke fedtet men kulhydrater, du skal være OBS på, så denne sauce er et oplagt valg til den LCHF spisende når det skal være ekstra godt og festligt.

Den mængde whisky, der kommer i saucen, er man selv herre over, og jeg ved ikke, hvor meget spiritus der skal til, for at det har en reel indvirkning på en LCHF diæt, men jeg spiser i hvert fald selv lystigt af denne sauce, og den er - som sagt - virkelig lækker og smagfuld.

LCHF Whiskysauce:

150 gr. saltet smør
1 lille ds. (70 gr.) koncentreret tomat puré
1 spsk. Sukrin Gold (reklame-/affilialink - køb her)
1 god håndfuld friskhakket rosmarin (evt. 2 spsk. tørret rosmarin)
2 172 dl. piskefløde 38%
2 1/2 spsk. Whisky
Friskkværnet salt og peber

Smelt smør i saucegryden. Rør tomatpuré godt med smørret, imens smørret langsomt smelter.
Tilsæt rosmarin og Sukrin Gold og kog op. Rør fløden i og kog igen saucen op.
Hæld whisky is og smag til med salt og paber. Saucen må gerne koge videre ved svag varme men den må ikke koges kraftigt igennem.

Saucen er så skøn til de fleste retter med kød på tallerkenen og også rigtig dejlig med f.eks. bønnefritter.

Der er ikke nogeet i vejen for at servere denne sauce til den store fest. Den er nem at tilberede og de fleste finder den yderst lækker til grillmiddagen. Vi serverer den gerne til fødselsdagsfester, og her ses maden anrettet. OBS: Middagen her er ikke udpræget LCHF, og vi serverer f.eks. kartofler og hjemmebagt foccaciabrød (med mel), som det fremgår af dette foto:

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate