mandag den 22. juli 2019

Koteletter i fad med blomkålsmos - LCHF

Opskrift på koteletter i fad
Sådan en søndag er det nu fint, når maden kan stå i ovnen og passe sig selv. Altså - selvfølgelig - der skal da lige svinges en pande og et par køkkenredskaber, før man kan sætte sig til rette i havestolen og vente på, at maden bliver færdig.
Blomkålsmosen (klik her for opskrift), ja - den skal også lige laves, men den er jo efterhånden "ren rutine".

Til et stort ildfast fad - nok til 6 pers:
1,2 kg fadkoteletter
125-250 gr. bacon i skiver
1 løg
2 snackpeberfrugter
2 tsk. paprika
1 tsk salt
200 gr. Philadelphia flødeost med hvidløg og urter
70 gr. (lille dåse) koncentreret tomatpuré
2 1/2 dl. piskefløde 38%
2 1/2 dl. vand
Smør
(Evt. blåbær eller lign. bær)

Koteletterne brunes let i smør på panden og lægges (taglagt) i et ildfast fad.
Bacon klippes i fine stykker og steges i stegefedtet på panden. Løg hakkes fint og kommes ved.
Rød peberfrugt hakkes (brug gerne minihakker) og hældes også på panden.
Krydderier tilsættes, og så snart paprika'en er svitset hældes fløde, flødeost, tomatpuré og vand ved, og saucen koger under let omrøring i panden få minutter.
Saucen hældes over koteletterne i det ildfaste fad, som stilles i en 175 grader varm ovn i ca. 1 time.

Ved servering toppes gerne med en håndfuld blåbær ell. lign.
Retten passer fortrinligt til en portion drænet blomkålsmos og en grøn salat med feta, evt dressing og måske - som her - et lille stykke LCHF flütes med timian (opskrift følger snarest).

Ikke hele min familie spiser LCHF, så blomkålsmosen er ikke så let at afsætte til andre end jeg selv, så min mand kogte ris til ham og børnene, men jeg skulle hilse og sige, at det var en rigtig god sauce, der var ved koteletterne - og iøvrigt den helt rigtige måde at tilberede en kotelet. Ja, ja - men det er jo også rigtigt. Kødet bliver så mørt og godt.
Blåbær giver retten med fadkoteletter et dejligt, sødt/syrligt pift.
Blåbær giver retten med fadkoteletter et dejligt, sødt/syrligt pift.

Velbekomme!


Dette indlæg er oprindeligt udgivet den 4. august 2013

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate