fredag den 18. april 2014

Glasur til citronmåne, topping til dessert og fyld til chokoladerI kender nok min lyserøde kageglasur - ellers kan I finde den her (kageglasur - muligvis verdens bedste). Den bruger jeg som frosting til kager, desserttopping og til fyldte chokolader.

Citronmånen kræver nu engang en gul og langt syrligere glasur, som desuden også komplimenterer squashkagen rigtigt godt. Og bruger du ikke hele portionen, kan der nok lige blive til et lille hold fyldte chokolader.


Ingredienser til citronmåneglasur:
60 gr. kokosolie (jeg foretrækker den med smag)
200 gr. tempereret flødeost
(gerne 70% - eller original Philadelphia)
4 tsk RAW Lucuma pulver (kan købes her - klik)
4 spsk Sukrin+ (kan købes her)
Friskpresset saft fra 1 citron
Evt. fintrevet citronskal (øko)
1/4-1/2 tsk. gurkemeje

Tips: Lucuma - også kaldet inkaernes guld - kan bl.a. købes her: Viivaa.dk - eller her (Lowcarbstore.dk).


Undlader du Lucuma, så smag til med ekstra Sukrin.

Fremgangsmåde: Kokosolien smeltes for svag varme i en egnet, lille kasserolle. Tilsæt Sukrin+ og Lucuma pulveret og rør flødeosten i. Citronsaft og gurkemeje piskes ind i massen. Hold lidt igen med gurkemejen - farven kan hurtigt komme til at virke lidt for voldsom og karrygul efter afkøling af glasuren.

Vær opmærksom på, at der i glasuren - når den nedkøles - vil kunne dannes små, stivnede kokosoliekrystaller, hvilket kan modvirkes ved jævnligt at omrøre glasuren under afkølingen.


Glasuren kan straks fordeles på en afkølet kage, fryses i chokoladeforme eller gemmes i køleskab, hvor den bliver stivere natten over.

God fornøjelse!

Find mere inspiration i mit

☆ OPSKRIFTSREGISTER ☆


Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate