søndag den 13. april 2014

Dressingen på æggekagen gør forskellen

Nikker man genkendende til, at æggekagen i længden godt kan blive for "ægget" - og man synes, man godt kunne trænge til et par fornyelser på smagsskalaen, så kan jeg foreslå, at man slet og ret rører sig en dressing.

Måske har man i forvejen én på køl (som denne flødeostebaserede - bruges i spidskålswrappen / klik her for opskrift). Den er med estragon, som smager fortræffeligt til æggeretter.

Hvis man er mere til en oliedressing, kan jeg foreslå en hjemmelavet pesto (klik her for opskriften). Den giver et delikat smagspift til enhver æggekage. Og så ser det samtidig så appetitligt ud.
Æggekagen behøver de færreste en opskrift på.
Lidt inspiration til fornyelse kan måske alligevel være  rart,
og de 2 eksempler, I ser på billedet, er hver lavet af:
3 hele æg
3/4 dl. piskefløde 38%
1/2 tsk. Trocomare urtesalt
2 blade spidskål
(prøv også med andre grøntsager)
2 håndfulde revet mozzarella
Smør til stegning

Æggene røres sammen (brug bare en gaffel) med piskefløde og urtesalt.
Spidskålen skæres i spaghettitynde strimler og dampes let på en lille pande i smør, til den begynder at falde sammen. Mozzarella drysses over og vendes hurtigt sammen med spidskålen. Den skal bare lige sætte sig.
Æggemassen hældes over og ved svag varme og med låg lader man æggekagen bage, indtil den har hævet sig til ca. dobbelt højde.
Vendes ud på tallerkenen, så ost og spidskål vender op. Salat (eller måske tomat) og lægges ovenpå og den valgte dressing hældes over.

Æggekagen er egnet som morgenmad (evt. drysset med sprød bacon) eller til frokost og madpakke (måske med en god Chorizo pølse til.
Selvfølgelig kan den også slices og serveres som tilbehør til aftensmåltidet.


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate