lørdag den 21. januar 2017

Brødmix fra Sukrin, den nemme løsning

Brødmix fra Sukrin, den nemme løsning


(Sinden indeholder reklame i firm af affiliatelinks).
Idag har jeg bagt brød, og jeg må indrømme, at jeg er kommet noget let om ved det. Jeg har nemlig snydt, for brødet er næsten mere hjembragt end hjemmebagt. Altså, jo - det er da bagt i min ovn, men jeg har ikke stået og vejet ingredienser af men bare hældt en pakke Sukrin brødmix i en skål og tilsat 3 dl. vand, rørt sammen og formet 4 store flütes for bare at sætte dem i ovnen og vente på resultatet.
Resultatet, det har vi så her, og smagen er i grunden ganske fin.

Hvis jeg nu skal sammenligne med nogle af mine egne brødopskrifter, så er det helt klart mine skolebrød eller hørfrø minirugbrød, der kommer tættest på disse.
Fordelen ved den købte brødmix er selvfølgelig, at man ikke skal have fat i ingredienserne, der skal bruges til det "rigtige" hjemmebag, men i længden vil det altså være langt billigere at lave sine egne brød helt fra bunden.

Flutes bagt med brødmix fra Sukrin, se her hvordan


Jeg valgte at forme 4 ret så store flütes af dejen og at lægge dem på min nonstick baguettes / flütesform - dog med bagepapir under, da en lowcarb brøddej sjældent opfører sig som en almindelig gærdej.

På pakken er anført en forholdsvis høj bagetemperatur, som jeg valgte at ignorere. Jeg bagte mine flütes i 40 minutter ved 160 grader.Staks de var bagt, blev den første fortæret - med ost, snackpeberfrugt og såmænd også med velbehag.

Stolt er jeg ikke af billedkvaliteten her, men man skal - som bekendt - ikke skue hunden på hårene, og brødene smager i hvert fald fortrinligt.

Kulhydratindholdet er forholdsvis lavt i netop dette brødmix, som indeholder chia og hamp, nemlig 3,5 gr. kh. pr. 100 gr. i det færdige brød.

Der findes 3 varianter i Sukrins (Funksjonell Mats) brødmixsortiment. Den med solsikkefrø og græskarkerner indeholder endnu færre kulhydrater, nemlig 2,5 gr, kh. pr. 100 gram, mens varianten med havre og sesam, som - grundet havren - nok ikke bør betragtes som værende "ægte" LCHF til trods for dets forholdsvis begrænsede indehold af kulhydrater på 3,9 gr. pr. 100 gr.

Alle 3 brødmix varianter kan lige nu købes til kr. 38,00 kr. pr pakke, og en enkelt slags fås desuden i en 1-kilos pakning - også på tilbud (klik her for at se eller købe produktet).

Lad mig for en god ordens skyld gentage, at brøderstatninger - uagtet kulhydratindholdet - bør begrænses, hvis man med LCHF kostretningen har vægttab for øje. Det er muligt, man sagtens kan tabe sig med et lille, dagligt indtag af lowcarb brød, men det gælder desværre kun et fåtal af os.

Dette indlæg er oprindeligt udgivet den 21. januar 2017

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Blot til info ... Dit link til Sukrin Brødmix virker ikke.
Og, tak for gode opskrifter :)

Jette Christensen sagde ...

Mange tak. Ja, jeg er godt klar over, at der findes en række links, der ikke længere er aktive. Jeg har desværre ikke tid til at vedligeholde bloggen for tiden.

Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate