mandag den 16. maj 2016

Grillstegt lakseside på træplanke | Citronsaltet laks LCHF

//Siden indeholder reklame i form af affiliatelinks til webshops//

For et par dage siden lavede min mand den lækreste plankelaks på grillen. Der lå som sådan ikke den store madlavningskunst bag, for laksen var vacumpakket på våd planke, klar til at krydre og smide på grillen. Det synes jeg da er ret opfindsomt fra producentens side - og tak til Netto for at spotte og sælge produktet. Faktisk var både min mand og jeg så begejstrede for fisken, at vi har "hamstret" endnu én - ja, kun én, for holdbarheden er trods alt begrænset. Plankelaksen koster rundt regnet 55 kr., så stik i Netto efter én, hvis du elsker laks!

Laksen kan selvfølgelig krydres, som man vil - vi valgte flg. fremgangsmåde:


Citronsaltet og grillstegt lakseside på planke

1 stk. grillplanke med laksestykke, nettovægt 400 gr.
Skal fra 1 stk. økologisk citron
4-5 skiver citron
Friskkværnet Himalayasalt
Et drys Krydderpeber
Evt. friske dildkviste

Den indpakkede laks gnides i krydderpeber og friskkværnet salt. Riv skallen på en økologisk citron fint. Jeg bruger dette Premium Classic fine rivejern fra Microplane, som kan købes her og fås i et hav af skønne farver og er på tilbud lige nu (tilbud udløber om 3 dage) - klik her for link til webshoppen. Fordel den fintrevne citronskal over laksesiden og har du frisk dild, så kom et par kviste på.
Ovenpå den krydrede lakseside lægges citronskiverne.


Lad gerne laksen trække nogen minutter eller længere, før den grilles, så citronolien fra citronskallen kan afgive aromaer til laksen.

Plankelaksen grilles i knap 20 minutter. Hold øje med, at brættet ikke bliver så varmt, at det antændes.
Som det ses på billederne, valgte vi at servere den rygende varme laks med baconsvøbte, grillede grønne asparges og grillstegt Halloumi (grillost) og en lille, grøn salat.

Grillstegt lakseside på planke. Opskrift på CDJetteDCs LCHF

Velbekomme til de af jer, der prøver festmåltidet. Det smager fantastisk, og vi skal helt bestemt have retten igen senere på ugen, så vi krydser finger for, at vejrguderne er med os - vi vil helst grille i tørejr!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Yderst lækker middag ;-)
Det er du bare go til.

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Tak for det, Maria. Faktisk var det mest min mand, som lavede maden her ;-)
Har lige læst, I har fået en ny hund. Tillykke - det bliver spændende,
Vi mistede vores Schipperke hund lillejuleaftensdag og går stadig og overvejer, om vi skal have en ny. Vi savner ham sådan, ham vi mistede..., Lige nu er der Schipperke hvalpe til salg. Uha - jeg ville gerne.....

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate