søndag den 15. maj 2016

Stegt flæsk med persillesauce LCHF

|| OBS: Denne side indeholder reklame i form af affiliatelinks ||

Wow, jeg ved snart ikke, hvad jeg blev mest begejstret for, den stegte flæsk eller den tykke persillesauce, der bare jævnede sig selv. I hvert fald var det en overraskende dejlig middag, og vi er så stopmætte.

Som det fremgår af billederne, har vi investeret i en Weber flæskeholder, og den er naturligvis beregnet til at bruge i grillen, men da vejret idag ikke ligefrem lagde op til at stå udenfor og grille, valgte vi at afprøve flæskeholderen i ovnen, og det viste sig at være en fin løsning - i hvert fald på regnvejrsdage.Flæskeholderen - som er på tilbud her lige nu (klik for link til webshoppen) - er egentlig en ganske fin anordning, hvis man vil undgå at få griset ovnristen og bradepanden til med afdrypningsfedt, for flæskeholderen består af to dele, nemlig selve holderen og så en stor, rund form som bunden, der opsamler grisefedtet. I en LCHF verden er det ikke mindre end genialt - i hvert fald, hvis man planlægger at udnytte fedtet. Jeg har f.eks. planlagt, at der skal steges frikadeller imorgen, og det kommer til at foregå direkte i Weber fadet i ovnen med grisefedtet som stegefedt. Derfor har jeg ikke rengjort fadet men ladet det stå i ovnen. Det kan det sagtens til imorgen, og så sparer vi opvasken idag. Smart, ikk'?


Stegt flæsk:

Ca. 550 gr. skiveskåret (16 skiver) brystflæsk fra gris
Friskkværnet Himalayasalt
Friskkværnet peber
Ved servering: Gourmet flagesalt

Persillesauce:

50 gr. saltet smør
2-2 1/2 dl. fløde 38%
100 gr. flødeost naturel, f.eks. Philadelphia
1-1 1/2 spsk. friskpresset citronsaft
Et drys revet muskatnød
Friskkværnet Himalayasalt
Friskkværnet peber
En hel masse friskhakket persilleFlæskeskiverne bankes lidt med kødhammeren. Hvis du ingen kødhammer har, kan du bruge en fladbundet kasserolle til formålet.

Arranger flæskeskiverne i flæskerack eller i en Weber flæskeholder (klik for link til webshoppen) som her, når de er gnedet ind i friskkværnet salt og peber.


Stil flæskeholderen med flæskeskiverne i en 200 grader forvarmet ovn og steg dem, indtil du synes, de har den rette sprødhed. I vores ovn fik de 45 minutter, og det var nok i overkanten. Prøv med 40 minutter.
Hvor lang tid de vil skulle have i grillen, kan jeg desværre endnu ikke svare på, men jeg skal nok tilføje informationen, når vi har prøvet at lave stegt flæsk i Webergrillen.

Imens flæsket steger færdig, laves saucen på panden. Jeg bruger - for hurtigere at få saucen tyk - panden, der har en langt større varmeflade end gryden. Gryden kan naturligvis også sagtens bruges, og saucen her blev i hvert fald gevaldig tyk, og jeg måtte faktisk tynde den med lidt overskydende vand fra dampningen af blomkålen.
Smelt smørret og kom fløde og flødeost ved. Imens flødeosten smelter, hældes citronsaften i, og der røres i saucen, der hurtigt bliver tykkere. Smag til med revet muskatnød, friskkværnet salt og peber.
Jeg var heldig at have lidt stegesmør fra de smørdampede, friske asparges. Det brugte jeg til at montere saucen med, og det gav en dejlig smag!
Persillen røres i umiddelbart før servering.

Til retten er der her serveret smørdampede friske grønne aspargesdampede og blomkålsbuketter, der på allerbedste vis erstatter kartoflerne.

Stegt flæsk tilberedt i Weber Stegt Flæsk holder med rack til 16 skiver

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate