mandag den 12. august 2013

Rosenkål i Actifry - LCHF

Kål er en dejlig spise... Men Jeg ved godt, at de fleste enten elsker eller hader retter med kål. Men de, der måtte "ligge på vippen" skulle nu prøve igen - måske "i det små" - og hvad med at prøve med rosenkål? Hvis man tilbereder kålene rigtigt, så ér de altså en delikat spise.

Selv er jeg så priviligeret, at jeg - helt fra jeg var barn - har fået god kål serveret, og jeg siger jer; min mor kan altså lave dejlig mad. Hos hende var de hjemmedyrkede rosenkål et hit, dampede, stegte eller smørdampede.

Og netop rosenkål er da fantastiske - se bare her, hvor de har fået selskab af cherrytomater og en lille håndfuld peanuts:












Disse her har fået en tur i min Actifry, men de kan selvfølgelig også sagtens laves i ovnen eller på en pande.

Til min Actifry har jeg (til 2 portioner) beregnet:
1/2 pose (ca. 500 g.) rosenkål fra frost
1-2 måleskefulde god olie
1-2 tsk tørret estragon
1 tsk. Trocomare urtesalt
125 g. cherrytomater
1 håndfuld usaltede peanuts

(Peanuts kan naturligvis udelades, da peanuts ikke betragtes som en fuldt ud passende LCHF ingrediens.)



Indstil timeren på 20 min. og hæld rosenkål i Actifry'en. Drys med estragon og fordel olien henover.
Start maskinen og lad den køre i de 20 minutter.
Åbn Actifry'en og tilsæt cherrytomater og peanuts. Lad Actifry'en køre yderligere 5 min.

Rosenkål er en dejlig ledsager til f.eks. kalkunbryst med fyld af feta og krydderurter:
Her har rosenkålene fået et godt drys revet Grana Padano ved serveringen.
Hvis I vil se opskriften på kalkunbryst med fyld af feta og krydderurter, kan I holde øje med bloggen - den skulle gerne komme én af de nærmeste dage.

...Og kalkunbryst KAN faktisk godt tilberedes, uden at det bliver tørt!

Velbekomme!



2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Endnu en ret jeg skal prøve i min mors actifry når jeg besøger hende næste gang - jeg elsker rosenkål!

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Ja, prøv det - og lad mig gerne vide, hvad du synes :-)

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate