lørdag den 26. oktober 2013

Kanelscones med naturlig sødme fra banan - LCHF

Jeg får en gæst til morgenkaffe imorgen, og jeg har altså ikke været ude for at handle, men en bolle kan man vel altid servere - hjemmebagt vel at mærke, og helt LCHF.
Så skal vi have tandsmør, lidt god ost og hindbærgelé til - men selvfølgelig først lidt æg og bacon, tror jeg.

Jeg tænkte, at bollerne godt måtte være lidt anderledes end dem, jeg plejer at bage, så disse er sødet med frossen banan. Banan har jeg som regel i fryseren, så jeg hurtigt kan lave mig en softice, hvis trangen skulle melde sig. Heldigt, for friske bananer fandtes ikke i huset, og sødmen i bananen får et ekstra puf, når den har været frossen, så der skal ikke så meget til.

Havde jeg valgt at tilføje noget grofthakket mørk chokolade, vil jeg tro, at den helt rigtige smag af scones havde været resultatet, men denne gang er de uden. Chokoladescones er i min verden kun "tilladt" om søndagen, og det ér altså kun lørdag imorgen.
Jeg nævner ikke, at jeg sidder og tænker på, at jeg godt lige ville kunne nå at lave en "Nutella" inden jeg går til ro... Shhhh...
Ingredienser til 12 scones eller boller:
200 gr. hytteost, min. 4%
4 æg, str. M/L
125 gr. frossen banan
100 gr. græsk yoghurt
30 gr. hørfrø
100 gr. affedtet mandelmel
25 gr. sesammel
20 gr. kokosfibermel 
40 gr. solsikkefrø
2 spsk. fiberHUSK
3 tsk. ægte kanel
1 tsk. Sukrin+ (kan købes her)
2 tsk. bagepulver 
75 gr. smeltet, afkølet smør


Fremgangsmåde:
Frossen banan og græsk yoghurt blendes. Den blendede ismasse røres sammen med hytteost og æg (med ske).
De tørre ingredienser blandes og røres (igen med ske) i den våde masse.
Smørret hældes i til sidst, og dejen skal nu hvile i ca. 10 min. til den bliver rimelig formfast.

En bageplade beklædes med bagepapir, og  
Velbekomme!


2 kommentarer:

Malene Wallin sagde ...

Nøøøj de ser gode ud Jette... Hvor tit kan man mon slippe afsted med at spise banan.. og stadig tabe sig på lchf... :D

Jette Christensen sagde ...

Vil gerne gre opmærksom på, at banan IKKE er LCHF. Det er dog et personligt valg, man tager, når man bruger banan - som her - til at søde med. Selv gør jeg det iøvrigt sjældent mere.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate