Drømmekagen er ikke fra Brovst men fra Seest. Sådan må det jo være når nu engang jeg bor i Seest og ikke i Brovst, right? Hvor ligger Brovst forresten? Nå, never mind - det er opskrifter jeg hygger mig med her, ikke Danmarksgoografien.
Min drømmekage har afsæt i blyantskagen og har i princippet bare fået skiftet chokoladeganachen ud med et lækkert lag bagt kokostoppingremonce. Og jo, den ér en drøm af en kage.
og jeg minder - som jeg i lovens navn skal - om, at opskriften indeholder reklame i form af affiliatelinks. Du bestemmer jo helt og holdent selv, om du har lyst til at benytte dig af de links til webshops, jeg har forsynet opskriften med. Gør du det, støtter du min lille fritidsinteresse med en småmønt, der går til at holde bloggen kørende.
Drømmekage fra Seest:
5 æg delt i hvider og blommer
100 gr. Sukrin Gold
40 gr. kokosfibre (jeg bruger denne affedtede kokosfibermel)
40 gr. affedtet mandelmel
2 tsk vanillepulver (kan undlades)
1 tsk. bagepulver (evt. denne med vinsten)
50 gr. saltet smør
1 1/2 dl. kokosfløde (evt. alm. fløde 38%)
Kokostoppingremonce:
75 gr. saltet smør
100 gr. Sukrin Gold
100 gr. flødeost naturel
1 tsk. mandelessens
150 gr. kokosmel (den almindelige, raspede)
25 gr. affedtet mandelmel
100 gr. FiberSirup Gold
1 1/2 - 2 æggehvider
Vej de tørre ingredienser af og sigt eller ryst dem godt, så der ikke er nogen sammenklumpninger.
Æggehvider og æggeblommer piskes i hver sin skål. Stat med æggehviderne, idet du dermed sikrer dig, at du bruger helt rene redskaber. Når hviderne begynder at holde sammen, skal halvdelen af Sukrin Gold piskes i lidt af gangen, indtil hviderne er godt og vel semistive.
Smør og kokosfløde smeltes for svag varme, mens blommerne piskes med den resterende Sukrin Gold.
Den afkølede (let lune) væske blandes med de godt piskede blommer. De tørre ingredienser sigtes i, og i dejen med æggeblommerne vendes nu med silikone dejskraber en trediedel af æggehviderne, dernæst endnu en trediedel, indtil dejen er homogen. Den sidste trediedel vendes forsigtigt i til slut, og dejen fordeles i formen - eller formene. Jeg bar her brugt to forme, der hver måler 22,5 x 22,5 cm, og disse har jeg foret med bagepapir for nemmere at kunne løfte drømmekagerne op, når de er bagt.
Bag kagen i 20 minutter i en 160 grader forvarmet ovn med varmluft tændt.
Imens kagen bages, forbereder du kokostoppingremoncen i en lille kasserolle. Lad smørret smelte sammen med Sukrin Gold for svag varme. Inden smørret er helt blankt, tages den fra varmen, og flødeost, den affedtede mandelmel og den almindelige kokosmel røres i. Rør dernæst mandelessens og FiberSirup i og slut af med at røre æggehviderne i. Lad kasserollen stå ved stuetemperatur, indtil toppingen skal fordels på kagen.
Når kagen har bagt i 20 minutter tages den ud af ovnen, hvis temperatur skrues op på 210 grader, imens kokostoppingremoncen forsigtigt fordels ovenpå kagen.
Drømmekagen skal have yderligere 10 minutter ved den højere temperatur. Hold øje med den, da toppingen ikke skal være brændt men bare skal blive lidt karamelagtig.
God kaffeslapperas - og nyd kagen i små bidder, da den trods alt ikke er helt fri for kulhydrater.
4 kommentarer:
hej ved du hvor mange kalorier der er i sådan et stykke, bare for at være nysgerrig
Det har jeg desværre ikke regnet på, nej.
Faktisk ville indholdet af kulhydrater også være mere interessant at regne på for den, som er på LCHF diæt.
Mvh. Jette
Hej Jette - som altid en fornøjelse at følge dine "bagerier" :).
Jeg skal lige finde ud af hvor stor kagen bliver. Er din opskrift til de to bageforme eller har du lavet dobbelt portion?
Hilsen
Kirsten
Hej Kirsten.
På billederne ovenfor ser du én portion fordelt i de to forme, som ikke er så store.
Sidste week-end bagte jeg til gengæld en dobbeltportion i en hel bradepandefuld (altså sådan en bradepande, der passer i en almindelig ovn). Det var ret meget kage!.,,
Hilsen Jette
Send en kommentar