mandag den 17. august 2015

Mediterranean style white cheese dip

Mediterranean style white cheese dip på CDJetteDCs LCHF

Mediterranean style white cheese dip serveret til svinemørbrad med hvidløgssmør og squashgetti

Hvis du endnu ikke har prøvet Lindas rørte fetadip, så er du gået glip af en supergod dip, der passer til næsten alle kødretter og til slet og ret at dyppe diverse grøntsagsstave i.
Den får reprise her, og lad mig skynde mig at nævne, at Lindas version er med citronsaft. Du kan også sagtens tilsætte citronsaft i denne - men jeg har her udeladt det, fordi jeg ikke havde citroner, og jeg skulle "hilse og sige", at den også er din uden citron.

De røde snackpeberfrugter bliver hurtigt lidt runkne og kedelige, hvis de ligger for længe. Netop derfor kommer opskriften belejligt, fordi de stadig kan bruges, så længe de kun er lidt indtørrede og ellers ikke dejler noget. Yep, minus madspild! Peberfrugterne får fornyet "liv" de bliver stegt i lidt olie på panden, før de blendes til puré og kommes i dipmassen.

Mediterranean style white cheese dip:


Mediterranean style white cheese dip | opskrift af CDJetteDCs LCHF
En blok (brik) Mediterranean style white cheese
2-3 stk. røde snackpeberfrugter
1 ret stor håndfuld frisk persille
2-3 pressede hvidløgsfed
Et par store spsk. olivenolie
Et godt drys friskkværnet peber
(Evt. citronsaft)

Rens peberfrugterne for stok og kerner og skær dem i store tern.
Steg peberfrugtstykkerne på en middelvarm pande i olivenolie i mindst 10 minutter eller til de falder lidt sammen. Giv dem godt med friskkværnet peber.
Lad peberfrugtstykkerne svale af (i olien), inden du blender dem (med olien) til en lind puré.
Hæld saltlagen fra osteblokken og blend osten med peberfrugtpuréen, presset hvidløg og evt. citronsaft.

Hak eller klip (jeg bruger min krydderurtesaks med 5 klinger - den kan du købe her) persillen groft og bland den i dippen.

Smag på dippen og tag stilling til, om den er for salt. Er den det, kan du røre lidt cremefraiche 38% i.


Står du og mangler en dressing, kan du også tage lidt af dippen og røre op med piskefløde. Voilà, en fortrinlig dressing.

Her er dippen serveret til stegt svinemørbrad med hvidløgssmør og squashgetti.


Og her ses den i selskab med stegt kyllingebrystfilet, smørdampet spidskål og en oste-/flødesauce med persilleolie.


Velbekomme!

Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig.

Hold øje med siden og få svar.

Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate