søndag den 2. august 2015

Cremet auberginedip


Det helt perfekte tilbehør til den græske middag, er en cremet auberginedip. Overraskende nok fungerer den også fint til ristede pølser og bønnefritter - se bare på billedet nederst; dét er da lækker, dansk mad!

Opskriften kommer her.

Cremet auberginedip:

1 stk. aubergine
1/2 citron
1 fed hvidløg
1 dl. græsk yoghurt 10%
1 tsk. havsalt (evt. Himalayasalt)
Friskkværnet peber
Olivenolie
Evt. finthakket tomat eller 1 spsk. tomatsalsa
Evt. en håndfuld krydderurter (se nedenfor)

Prik huller med en gaffel i auberginen og bag den ved 150 grader i en time - evt. længere - til den er mør.
Lad den evt. stå lidt ved eftervarmen, før den skæres over og alt "kødet" skrabes ud.

Hæld godt med olivenolie på en pande og steg aubergin"kødet" ved middel varme et par minutter. Lad det svale af på panden, før det hældes i et blenderglas.

Blend aubergine med citronsaft fra den halve citron. Og er du glad for citrussmag, kan du også rive skallen på citronen og komme ved.
Græsk yoghurt og hvidløg, salt og peber og evt. tomat/tomatsalsa røres i, og har du nogen friske krydderurter, f.eks. basilikum og persille, kan du sagtens røre en håndfuld af det med også.

Stil dippen på køl - gerne et par timer eller længere - før den serveres til f.eks. kyllinge souvlaki eller græske bøffer. Hvis du synes, kan du før  servering røre lidt ekstra olivenolie i, og det gør ikke noget, hvis noget af den flyder ovenpå - det ser bare ekstra indbydende ud. Drys evt. også med lidt krydderurter.


Overraskende nok, fungerer den fint som pølsesip og erstatter således snildt både ketchup, sennep og remoulade - og bønnefritterne er også i skønt selskab med auberginedip.


Dippen er naturligvis også egnet på tapasbordet. Servér den f.eks. til ristede skiver af disse pikante sesamstykker.

Velbekomme.

2 kommentarer:

DronningUnica sagde ...

Hvorfor skal auberginekødet steges? Gør det noget ved tekstur eller smag - ift at hælde olivenolie i blenderen sammen med resten af inDIgrienserne?

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Ja, det er nødvendigt at bage auberginerne, før de blendes til auberginedip - eller, som man også kalder retten: Baba ganoush.
Synes, du skal prøve at lave den - så kommer du til at opleve/smage et lækkert tilbehør til dine retter.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate