søndag den 25. januar 2015

Coleslaw med spidskål


Gulerødderne er inviteret indenfor i mit køkken - men kun i rå tilstand og i rimelige mængder. I denne coleslaw er de netop med til at give en autentisk mad- og smagsoplevelse.
Rå, danske gulerødder indeholder den forholdsvis beskedne mængde tilgængelige kulhydrater på 6,6 gr. pr. 100 gr. Salaten i sin helhed "absorberer" kulhydraterne fra gulerødderne og giver dig et både velsmagende og mættende tilbehør til hovedretten, hvor det samlede kulhydratindhold holder sig under det - for de fleste - acceptable niveau.
Ønsker du ikke at bruge gulerødder, så bryd med det autentiske og erstat med kinaradise, lidt rødkål eller f.eks. den gode, anvendelige del af et par broccolistokke - de smager ganske fint i salaten!

Coleslaw med spidskål:

500 gr. fintsnittet spidskål (ell. evt. hvidkål)
200 gr. revet gulerod (ell. snittet i Bamix SliceSy eller på mandolin-/julienneskærer (køb her))
250-300 gr. græsk yoghurt 10% - eller cremefriche, gerne 38%
200 gr. mayonnaise, hjemmelavet (se opskriften her) eller Hellmann's
40 gr. Sukrin Gold
1 1/2 spsk. Dijon sennep
2-3 spsk. hvid balsamico
2 spsk, friskpresset citronsaft
1-1 1/2 tsk. Herbamare urtesalt eller sellerisalt
Et godt drys friskkværnet peber

Bland dressingen sammen i en stor skål - rør indtil Sukrin Gold er opløst.
De snittede grøntsager blandes i dressingen og salaten anrettes, evt. med et par persille- eller rosmarinkviste som pynt.


Servér gerne denne coleslaw til en burgerbolle med pulled pork, en god gang medister, kylling, farseret svinemørbrad eller andre stegeretter.


Velbekomme!

Find flere opskrifter på tilbehør i mit

Dette indlæg indeholder affiliatelinks. I praksis betyder det, at jeg får en beskeden provision, hvis du vælger at købe et produkt via de links, der fører til webshops, hvor de pågældende produkter sælges.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Tak for opskriften, det skal så meget prøves! Jeg elsker coleslaw og har absolut ikke noget problem med at spise lidt gulerødder engang imellem i min LCHF verden.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate