søndag den 25. januar 2015

Coleslaw med spidskål


Gulerødderne er inviteret indenfor i mit køkken - men kun i rå tilstand og i rimelige mængder. I denne coleslaw er de netop med til at give en autentisk mad- og smagsoplevelse.
Rå, danske gulerødder indeholder den forholdsvis beskedne mængde tilgængelige kulhydrater på 6,6 gr. pr. 100 gr. Salaten i sin helhed "absorberer" kulhydraterne fra gulerødderne og giver dig et både velsmagende og mættende tilbehør til hovedretten, hvor det samlede kulhydratindhold holder sig under det - for de fleste - acceptable niveau.
Ønsker du ikke at bruge gulerødder, så bryd med det autentiske og erstat med kinaradise, lidt rødkål eller f.eks. den gode, anvendelige del af et par broccolistokke - de smager ganske fint i salaten!

Coleslaw med spidskål:

500 gr. fintsnittet spidskål (ell. evt. hvidkål)
200 gr. revet gulerod (ell. snittet i Bamix SliceSy eller på mandolin-/julienneskærer (køb her))
250-300 gr. græsk yoghurt 10% - eller cremefriche, gerne 38%
200 gr. mayonnaise, hjemmelavet (se opskriften her) eller Hellmann's
40 gr. Sukrin Gold
1 1/2 spsk. Dijon sennep
2-3 spsk. hvid balsamico
2 spsk, friskpresset citronsaft
1-1 1/2 tsk. Herbamare urtesalt eller sellerisalt
Et godt drys friskkværnet peber

Bland dressingen sammen i en stor skål - rør indtil Sukrin Gold er opløst.
De snittede grøntsager blandes i dressingen og salaten anrettes, evt. med et par persille- eller rosmarinkviste som pynt.


Servér gerne denne coleslaw til en burgerbolle med pulled pork, en god gang medister, kylling, farseret svinemørbrad eller andre stegeretter.


Velbekomme!

Find flere opskrifter på tilbehør i mit

Dette indlæg indeholder affiliatelinks. I praksis betyder det, at jeg får en beskeden provision, hvis du vælger at købe et produkt via de links, der fører til webshops, hvor de pågældende produkter sælges.

1 kommentar:

  1. Tak for opskriften, det skal så meget prøves! Jeg elsker coleslaw og har absolut ikke noget problem med at spise lidt gulerødder engang imellem i min LCHF verden.

    SvarSlet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig.

Hold øje med siden og få svar.

Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate