søndag den 4. januar 2015

Spicy Bacon Cheeseburger Soup - LCHF

Kan man - en kold vinterdag - ønske sig andet og mere at spise end en skoldhed og spicy Bacon Cheeseburger Suppe? Nej vel!...
Så længe man ikke har smagt den, kan det synes en overdrivelse at kalde en suppe for genial, men når man først har lavet og prøvesmagt suppen, er man "solgt". Den ér - kort sagt - en ny vinterklassiker i LCHF køkkenet! Og så er suppen endog - hvis den serveres i små portioner - anvendelig som forret. Som hovedret gør den sig godt med lidt tilbehør. Til familiefesten kan den tilmed serveres som natmad (i daglig tale måske betegnet som "skrub-af-mad").

Og hvor kommer så denne genialitet af en suppe fra, for den er højst sandsynlig ikke opfundet herhjemme. Hvem ville - sådan groft sagt - putte alle ingredienser til en Bacon Cheeseburger (burgerbollen undtaget) i en gryde og koge suppe på en sammenblanding som dén?
Nok er opskriften gengivet på danske Facebook- og blogsider, men suppen stammer formodentlig fra det store udland, antageligt burgerens hjemland - og det kan være, det er  Ruled.Me, vi skal takke. Det er nemlig opskriften på Bacon Cheeseburger Soup fra Craig Clarke på Ruled.me (se den evt. her), der er inspirationskilden til flere danske versioner, min inklusive:

Bacon Cheeseburger Suppe:

400 gr. hakket oksekød
5-7 skiver bacon (1 pakke à 125 gr.)
50 gr. smør
8 dl. oksekødssuppe
 - eller en suppe bestående af 8 dl. vand og 1 spsk. Herbamare urteboullion (kan købes her)
 - eller tilsvarende mængde oksekødsboullion
4 tsk. løgpulver
2 tsk. chiliflager (kan købes her)
1/2 tsk. hvidløgspulver (kan købes her)
1 tsk. salt (evt. Spicy Urtesalt, der kan købes her)
1 tsk. spidskommen (køb evt. her)
1/2 tsk. friskkværnet sort peber
1/2 tsk. friskkværnet rosa peber (køb her)
1/2 tsk. paprika, gerne friskkværnet (fra paprikaflager, som f.eks. kan købes her)
2-3 tsk. Dijon sennep
1 ds. (140 gr.) koncentreret tomatpuré
8 små (ca. 30 gram drænet vægt) cornichoner (kan købes her - eller i supermarkedet)
200 gr. flødeost naturel
100 gr. revet Cheddarost + ekstra ved servering
1 dl. fløde 38%

Bacon sprødsteges i eget fedt på panden.
Tag baconen op (sørg for, at så meget baconfedt som muligt forbliver i panden), og lad stykkerne køle af på fedtsugende papir, så de bliver ekstra sprøde.

Det hakkede oksekød brunes i baconfedtet.
Bland alle krydderierne sammen. Smelt smør i en gryde og svits krydderierne et kort øjeblik, sennep kommes ved og det brunede kød blandes godt med de svitsede krydderier i gryden.
Steg videre et par minutter under omrøring og tilsæt suppen (evt. vand og boullion), den koncentrerede tomatpuré, fint hakkede cornichoner, flødeost og revet cheddar og kog op. Sørg for, at flødeosten opløses.

Kog suppen færdig under låg ca. 30 min.

Inden servering tilsættes fløden og evt. knust bacon.
For at bevare sprødheden i den knuste bacon, foreslår jeg evt. at servere den som tilbehør - og gerne sammen med ekstra revet Cheddarost, et grønt drys, ristede/dampede broccolibuketter eller fintsnittet spidskål. Her lader du fantasi og grøntsagsskuffens indhold råde.

Suppen er mættende, som den er - tilbehøret behøver reelt set du ikke - med mindre der er behov for at tænke mere grønt ind i måltidet.
Suppen rækker til 3-5 personer, afhængigt ag tilbehør.
Til denne suppe er der serveret et par stykker tapasbrød.
Du kan finde opskriften på tapasbrød her (klik)

Velbekomme!

God fornøjelse i LCHF køkkenet.

Vil du se flere opskrifter på mættende supper, kan du klikke her.



Alle mine opskrifter er også samlet under opskrifts-
registeret.

























Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig.

Hold øje med siden og få svar.

Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate