tirsdag den 27. januar 2015

Tarteletter til høns i asparges - LCHF


Traditionen tro bliver der serveret tarteletter i de små hjem julen over.
Står du overfor valget mellem servering af traditionelle butterdejstarteletter eller hjemmelavede tarteletter bagt på rene LCHF ingredienser til julefrokosten, skal du vælge førstnævnte, hvis du udelukkende går efter den smag, du kender. Går du derimod efter en løsning, der tilgodeser Low Carb High Fat livsstilen, og kan gå på kompromis med smagen, der ikke er som i butterdejstarteletterne, skal du bage dine tarteletter selv.

...Og resultatet ér faktisk ganske hæderligt - ikke med en smag som i de traditionelle tarteletter men sprødt og velsmagende, og du slipper for det blodsukkerudsving, der måtte følge efter indtagelse af tarteletskaller, der indeholder op imod 50 kulhydrater pr. 100 gr.
Skallerne kan du bage op til et par uger, før du skal bruge dem, blot de opbevares i en tætsluttende kagedåse. Bliver de lidt bløde, vil genopvarmning gøre dem sprøde igen.


Jeg er muligvis kommet til at love et par læsere, at opskriften på tarteletfyldet også ville være at finde her. Det er den ikke - men den kommer! Og det bliver den nemme, så du ikke nødvendigvis behøver koge en høne, for at lave tarteletfyldet...

Det fyld, der er afbildet her, er lavet på kyllingebrystfileter, og saucen til hver af tarteletterne er jævnet på 2 forskellige måder, da jeg tester, hvilken jeg selv foretrækker frem for den anden.
Der er - ud over forskel i smag og tekstur - også 2 forskellige visuelle oplevelser, så dem kan du starte med at bedømme. (Johannesbrødkernemel kan købes her - eller her).


Tarteletskaller, ca. 10 stk.

60 gr. mandler (med skind)
30 gr. affedtet sesammel (købes her)
20 gr. affedtet hørfrømel (kan købes her) - (eller her)
20 gr. Pofiber (køb evt. her)
20 gr. Tropicai kokosfibre (køb her) - eller brug Urtekrams
2 spsk. Sukrin Gold (køb evt. her)
80 gr. koldt, saltet smør
1 æggehvide
2 spsk. koldt vand
1/2 tsk. Herbamare urteboullion (kan købes her)
1/2 tsk. hvidløgspulver
1 knivsp. hvid peber

Mandlerne hakkes (med skind) i minihakker og derefter kværnes de til forholdsvis fint mel i kaffekværnen (evt. som denne Bosch, der kan købes her).
Den hjemmekværnede mandelmel blandes godt med øvrige tørre ingredienser og den faste urteboullion. Har du ikke urteboullion, så tilsæt knap 1/4 tsk. salt.
Koldt smør hakkes i melblandingen og dejen samles med smør og æggehviden. Der vil nok være behov for at tilsætte ca. 2 spsk. vand, for at dejen ikke skal være for tør at arbejde med.

Dejen deles i 8, og trilles til kugler.

Hver kugle presses ned i en dobbelt muffinform (jeg bruger de små, som dem, der kan købes her). Pres med en anden muffinform, indtil hver enkelt muffin tager form (tarteletterne skal være forholdsvis tynde) og skær forsigtigt den overskydende dej bort og gem den - der er tilstrækkelig dej til 1-2 stk tarteletter mere.
Fjern forsigtigt muffinformen, der er brugt til at presse dejen med og find et "stempel" (f.eks. en vinprop som dennetil at presse dejen i bunden tyndere ud.
Det skal du gøre for at sikre, at dejen bager ens, så tarteletterne også bliver sprøde i bunden. Desuden bliver tarteletterne lidt højere på denne måde og kan dermed rumme lidt mere tarteletfyld.

Tarteletterne bages i formene på bagerist ved 160 grader varmluft 20-22 minutter. Risten tages ud og de knapt færdigbagte tarteletskaller hældes ud af formene og sættes igen på risten.
Tarteletterne bages i yderlige ca. 15 minutter.

Afkøles på bageristen. Og husk, de skal være helt kolde, før de kommes i kagedåsen (hvis de skal opbevares til senere brug).

Serveres - som her - med tarteletfyld af høns i asparges (opskrift følger).


Du kan finde flere retter til julefrokosten i mit
- f.eks. en lakseroulade.

Meld dig også ind i denne
og bliv inspireret af madbilledene.

Dette indlæg indeholder affiliatelinks.


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Jette, her kommer en udregning hvis det har interesse ved 10 stk giver pr stk; = kcal/122...protein/4,7 g ..... Kulhydrat/4,6 g........ Fedt/10,6 g.....

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Jo tak - det er kun dejligt, når der bliver regnet på opskrifterne... Til glæde kg gavn for andre læsere. Mange tak.
Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate