torsdag den 22. maj 2014

Hjemmelavet ramsløgspesto til et par søde kollegaer


Åh, hvor er den bare skøn, ramsløgspestoen. Og når nu naturen er så gavmild lige nu, så er det da bare om at komme ud og få plukket ramsløg!
Jeg har selv været afsted igen her til aften, og fordi jeg har lovet én af mine søde kollegaer et lille glas hjemmelavet pesto, fik jeg plukket en ret stor posefuld ramsløg, som rakte til fremstilling af hele 3 glas ramsløgspesto. Så er det jo pludselig hele 3 søde kollegaer, jeg kan glæde imorgen...!

Da portionen var lidt større, end den jeg plejer at lave til mig selv, valgte jeg at tage min store Wilfa blender i brug. Den er altså helt fantastisk og kan også bruges til at lave varme retter som f.eks. tomatsuppe eller blomkålsbearnaise på, da den er med varmelegeme.

Se bare hvor fin den laver min pesto:


Vil du også lave ramsløgspesto, og ved du, hvor du finder ramsløg? Hvis ikke, ja - så kan du måske finde svar her (hvor du også finder min opskrift på ramsløgspesto).

Nu er der bare tilbage at håbe, at mine kollegaer synes lige så godt om ramsløgspesto, som jeg gør. Jeg er overbevist om, at den vil være uovertruffen til nye kartofler, varme som kolde - og måske skal jeg også selv afsted efter nye kartofler, for spiser man LCHF og godt lige kunne tænke sig et par kartofler, så er det nye - og allerhelst kolde - kartofler, man skal spise, idet stivelsesindholdet og dermed kulhydratindholdet er langt lavere i nye ene i gamle kartofler. Og koger du kartoflerne og køler dem ned til næste dag, så er der også mindre stivelse i dit måltid, hvis du indtager de kolde kartofler frem for varme.

...Så måske er jeg allerede nu igang med at planlægge søndagsmiddagen... Nye kartofler med ramsløgspesto lyder i hvert fald godt i mine ører! Det er dog absolut ikke striks LCHF...Og bliver det ikke til nye kartofler, kan det jo være, at jeg skal foreslå en gentagelse af Fatheadpizza med ramsløgspesto (se opskriften her).

4 kommentarer:

Ilse Herbst Jensen sagde ...

Ser bare dejligt ud. Grønt for øjne og mave. Mums. den skal jeg prøve, er så hldig at have fået plantet vilderamsløg ud i min have. God weekend til dig og din familie.

Unknown sagde ...

Det ser så lækkert ud ;-) Tak for inspiration!
Kh Cathrine Koefoed, yogalærer og yogablogger på www.cathrineyoga.dk

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Hej Ilse

Åh hvor dejligt med ramsløg i haven! Jeg har ikke langt til stedet, hvor jeg henter mine, så de får ikke plads i min have, men hvis ikke, jeg havde det lille spot i naturen, hvor jeg henter, så skulle de have en plads i min have også!
Laver jo nærmest en ny portion pesto hver weekend lige for tiden. Skønt!

Også god weekend til dig og din familie. Nyd vejret - det er da noget bedre end igår ;-)

Venlig hilsen Jette

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Selv tak - og håber, du har prøvet at lave ramsløgspesto. Det er sådan en god ledsager til... Ja, næsten alt!

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate