søndag den 11. maj 2014

Fathead pizza med bresaola og ramsløgspesto eller oksekødsfyld med spejlæg - LCHF


Fathead pizzaen er rykket indenfor hos mig. Og selv om jeg endnu ikke er nået til eksperimentet med pofiber, så er jeg absolut af den overbevisning, at varianten med hjemmekværnet mandelmel bliver svær at slå, men vi får se...

Inspirationen til fathead pizzadej er hentet på Facebooksiden Dansk LCHF Basic, og dejen er den samme som jeg bruger til Fathead pizzasnegle (klik her for at se indslaget) - nemlig denne:

Dej til fathead pizza (og pizzasnegle):

200 gr. revet ost, f.eks. Mozzarella
50 gr. flødeost
100 gr. hjemmelavet mandelmel (af hele, usmuttede mandler)
1 æg (kan evt. udelades til pizzasnegle)
Evt. lidt italienske krydderier eller hvidløgspulver

I en tykbundet gryde smeltes flødeost og revet ost ved svag varme. Sørg for at få det rørt godt sammen. Tag gryden fra varmen og rør straks den hjemmekværnede mandelmel og ægget i den sammensmeltede ost. Dejen må dog ikke være for varm.

Du kan bruge en ske/hænder/fingre til at samle den. 
Det er muligt at ælte den let mellem hænderne til en ensartet dej!
Dejen kan enten rulles ud med kagerulle på et stykke bagepapir eller man kan lægge et stykke bagepapir eller en opskåret frostpose over og trykke dejen i facon og fjerne det øverste bagepapir/plast igen.

Hvis du bruger bagepapir til arbejdet, så gem det, for pizzaen bliver bedst og mere sprød, hvis den bliver vendt over (efter de første 10 minutters bagning) og bagt på den anden side også.

Når din pizza har en diameter som en stor pizza fra pizzaria, trækkes bagepapiret over på bageristen - ikke bagepladen. Jeg har erfaret, at det giver det sprødestes resultat på risten.Da olierne i mandler ikke tåler for høj varme, bages pizzaen kun ved 160 grader (varmluft). Hvis dejen begynder at boble op, kan du prikke den lidt med en gaffel.

Efter 10 minutter tages bageristen ud. Bagepapir med pizzaen vendes om på et nyt stykke bagepapir og det brugte trækkes af bunden. Bagepapiret med den vendte pizza på stilles på bageristen igen i ovnen 5-10 minutter, indtil du synes, det er tid for fyldet at blive lagt på pizzabunden.

Den ene af de afbildede pizzaer har fået fyld af en tyk tomatsauce, løg i skiver, cocktailtomater i skiver og lidt revet ost. 
Før servering er den toppet med fintsnittet spidskål (det kunne også have været recola salat), italiensk tørret bresaola af okseinderlår og en lækker, hjemmelavet ramsløgspesto (klik her for at komme til opskriften på pesten).

Den anden af de 2 viste pizzaer er toppet med oksekødsfyld lidt revet ost og et par udslåede æg på toppen (før servering trækkes hinden på blommerne lidt fra hinanden med et par gafler). Her får du opskriften til oksekødsfyldet:

Oksekøds-pizzafyld (der bruges maksimum det halve af denne portion til én pizza):

400 gr. hakket oksekød
Evt. nogle skiver pepperoni, skåret i småstykker
1 mellemstort, hakket løg
1 lille ds. (70 gr.) koncentreret tomatpuré (eller en god tomatsauce)
1 fed presset hvidløg
1/2 tsk. salt
Evt. 1 1/2 tsk. paprika
Et drys friskkværnet peber
Italienske krydderurter
25 gr. smør eller varmestabil olie til stegning

I tykbundet gryde smeltes smørret, hvori hakket løg klares. Kødet brunes (du kan tage løgene op af gryden først eller lade dem brune yderligere med). Tomatpuré eller anden tomatsauce røres i. Bruger du tomatsauce så sørg for, at saucen ikke bliver for våd.
Salt og peber tilsættes. Hold de italienske krydderurter, pepperoni pølse og presset hvidløg tilbage, indtil saucen er gennemkogt og gryden taget fra varmen, og rør da krydderier, pølse og hvidløg i. Lad pizzasaucen svale, mens du laver dejen til fathead pizza og forbager den.
VELBEKOMME!

Find flere fristende opskrifter i mit

☆ OPSKRIFTSREGISTER ☆

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kan man bruge kokosmel i stedet for mandelmel?

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Hvis du mener kokosfibre, så kan det godt være, det kan lade sig gøre, men om smagen vil behage dig, er jeg mere tvivlene omkring.
Jeg tror ikke umiddelbart, at mine eksperimenter kommer til at gå i retning af hverken kokosfibermel eller almindeligt, groft kokosmel i fathead pizzaen.
Men jeg skal helt klart afprøve fathead pizzabunden med pofiber. Derom nyt, når jeg når så langt.

Anonym sagde ...

skal den i ovnen efter der er kommet fyld på så det bages med i ovene eller skal det være koldt...

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Kan se, der mangler lidt beskrivelse omkring fyld og den sidste tur, pizzaen skal have i ovnen, så ja - din fathead pizza skal toppes med passata eller en low carb tomatsauce og dit ønskede fyld, når den er færdigbagt, og så skal den en tur i ovnen igen, indtil du synes topping og ost har fået præcis længe nok.

Noget fyld skal dog ikke bages med. Bresaola og pesto kommes først på, når pizzaen er kommet ud af ovnen og skal servere. Det er iøvrigt noget af det lækreste, du kan komme på en pizza efter min mening.

God fornøjelse.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate