tirsdag den 7. januar 2014

Tomatsuppe på økologiske dåsetomater - LCHF ☆Nu kan man tænke og synes, hvad man vil om dåsetomater, men her i familien skal vi igennem januar med skindet på næsen, så som lovet i min nytårshilsen "Nytår med sund livsstil - LCHF på sparebudget", vil der her på bloggen i løbet af den kommende tid komme tips og opskrifter til en sparemåned.

Idag er vi så kommet til tomatsuppen på dåsetomater - ja, dem bruger jeg skam. Senest jeg postede et blogindslag med dåsetomater var vist i september (hjemmelavet ketchup med Hokkaido). Og jeg synes altså ikke, der er noget i vejen for at bruge hverken økologiske dåsetomater eller koncentreret tomatpuré.

Her kommer den så, opskriften på en lækker og mættende tomatsuppe. Jeg laver den i min nye "Suppe Maker" fra Wilfa, som jeg var så heldig at få i julegave. Opskriften er dog den samme, om suppen laves i en gryde og blendes, når den er kogt færdig, eller den tilberedes direkte i Suppe Makeren, som også er en blender. Ja, det er da lidt genialt med sådan et stykke maskine, der kan det hele. Men fortvivl ikke - den er lidt en luksusting, som har det ikke luksuriøse over sig, at også den skal rengøres efter brug...


Ingredienser (færdig mængde suppe: Ca. 1,8 liter):

2 ds. økologiske flåede og hakkede tomater à 400 gr.
2 løg (str. mellem/store), groft hakkede
2-3 fed hvidløg
50 gr. smør
2-3 spsk. olivenolie
6-7 dl. boullion eller klar suppe, f.eks. den du får, når du koger kødboller
1-1 1/2 tsk. tørret timian (eller frisk, hvis du har)
1 håndfuld frisk basilikum eller 1 1/2 tsk. tørret
(erstat evt.  med 1 1/2 tsk. tørret oregano - det smager også godt!)
2 1/2 dl. piskefløde 38%
100 gr. flødeost
Friskkværnet peber

Hakket løg klares i smør. Olivenolien tilsættes og presset hvidløg steger med et par minutter. Flåede, hakkede tomater hældes i gryden sammen med boullion eller den klare suppe, du evt. har gemt fra kogningen af de krydrede kødboller. Krydderier kommes ved suppen, som simrer i ca. 15-20 min., før den blendes. Hvis du bruger stavblender, så pas på - suppen er skoldhed! Køl den evt. lidt af, før den blendes.
Flødeosten smeltes i suppen, når den er blendet, og fløden tilsættes, før suppen igen koges op.
Smages til med friskkværnet peber og evt. urtesalt.
Hvis suppen skal serveres med kødboller, varmes de med, inden serveringen.

Der kan serveres stegte bacontern og evt. persillesmør og/eller revet Grana Padano (Parmesan) eller lidt cremefraiche til suppen - og er familien til "brød" med tandsmør, finder du f.eks. opskrift på flûtes lige her (klik for opskrift).

TIP: Hvis du har et par grøntsager liggende, du gerne vil have brugt, og som du synes passer til suppen, kan du lade dem koge og blende med, så får du en endnu fyldigere suppe.Velbekomme!Er du glad for suppe, kan du også prøve kylling- hvisløgssuppen (klik her for opskriften).
Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate