mandag den 27. januar 2014

Formbrød à la groft sandwich-/ franskbrød - LCHF


Egentlig er der allerede en del opskrifter på brød her på CDJetteDC's LCHF, så hvis du ikke allerede har prøvet nogen af dem, kan jeg især anbefale disse populære: 

LCHF week-end boller (klik her for opskrift)
og Mettes perfekte brød (i original version eller i min - klik her for opskrift)

Hvad, jeg med denne nye opskrift har tilstræbt, er et brød (oprindeligt var planen boller), der hverken indeholder HUSK, fiberHUSK, kokosrasp eller kokosfibre, da flere har ønsket brød uden. Husk altid at bruge frø med få kulhydrater - der er forskel, så kig på deklarationen på poserne.

Her får du opskriften:

De tørre ingredienser, hvoraf halvdelen kværnes helt fint i kaffekværn - resten groft:
250 gr. blandede frø (sesam-, solsikke-, melon- græskar- og gule hørfrø)

Øvrige tørre ingredienser:
50 gr. hele sesamfrø
50 gr. hele græskarkerner
100-120 gr. affedtet mandelmel
100 gr. groft revet Grana Padano
3 1/2 tsk. bagepulver

De våde ingredienser:
4 æg, str. M/L
2 dl. vand
100 gr. smeltet, let afkølet smør
2 dl piskefløde 38%
Saften fra 1 limefrugt eller 1/2 citron svarende til knap 1/2 dl. 

De kværnede ingredienser blandes med øvrige tørre ingredienser.
De våde ingredienser blandes og hældes sammen med de tørre. Æggene holdes tilbage, hvis du vil gøre som jeg - men du kan også røre dem i med det samme.

Dejen røres godt - f.eks. med en god dejskraber.
Lad dejen hvile i omkring 5 minutter og rør dernæst æggene i, hvis du ikke rørte dem i tidligere.
Hældes i en rugbrødsform ell. lign, hvori der gerne må være strøet en håndfuld blandede frø på bunden. Formen, jeg bruger, kræver ikke smøring - måske gør din!

Brødet bages ved 160 grader i godt 1 time og 45 min.
Afkøles på bagerist, og hvis du synes, brødet ser ud til at ville falde lidt sammen, kan du lægge det på siden og vende det et par gange under afkølingen.


Når brødet er helt afkølet, kan det evt. skæres i skiver. Skiverne kan adskilles med mellemlægspapir 
og nedfryses.
En skive til frokost - her med grøntsager, ost og dip

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig.

Hold øje med siden og få svar.

Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate