lørdag den 25. januar 2014

Hjemmelavede Bounty Bars - LCHF week-end treat

Til week-enden skal der måske lidt søde sager på bordet? Og hvad er mere fristende end hjemmelavede treats? Og så endda sukkerfrie og med et forholdsvis lavt kulhydratindhold... Har du ikke prøvet mine hjemmelavede "Mozartkugler" eller mine såkaldte "Fatbombs", så prøv også dem. Idag står den på Bounties, som lige er prøvesmagt sammen med en god kop kaffe. I think I'm in heaven! De smager virkelig himmelsk - faktisk bedre end originalversionen.

Inspirationen til low carb versionen af bounty barerne er dels hentet via billeder og opskrifter fra internettet og dels, fordi en nær kollega flere gange har både vist og fortalt om de fantastiske treats - og endelig også fordi, der sør'me en dag var Bounty'er på dessertbordet i kantinen på min arbejdsplads... - helt igennem low carb/LCHF style. Det var dagens dejligste overraskelse! Tak, søde piger fra kantinekøkkenet!
Og jeg, der ikke har nydt noget sødt af betydning - bortset fra lidt bær i ny og næ - siden jeg lagde kosten om, må indrømme, at min ellers "afvænnede" søde tand fik "lyst til mere", så mit råd vil være, at de hjemmelavede Bounties opbevares (eller skal vi sige forvares) på frost, så en enkelt eller to treats ikke fører yderligere med sig...

Pigerne i kantinen havde iøvrigt brugt en opskrift fra Ude og Hjemme (nr. 2/2014). Det samme har jeg gjort her og har ikke ændret opskriften væsentligt:

Bounties - ingredienser til 15-18 stk:

1 ds. fed kokosmælk, f.eks. Santa Maria Extra Creamy
2 store spsk. kokosolie med smag
3 spsk. Sukrin melis (eller anden Sukrin, fintkværnet i kaffekværn)
20 dråber Stevia Sweet Drops, f.eks English Toffee (kan udelades) / købes her (klik for link) - eller her (link)
150-160 gr. kokosrasp
200 gr. mørk chokolade 86% tilsat 1-2 tsk. kokosolie

Pynt:
Kokosrasp eller frysetørrede bær

Det er vigtigt, at kokosmælken på forhånd har fået lov at stå på køl (minimum et par timer og gerne natten over). Stil dåsen på hovedet, da kokosfløden er tungest og vil gå til bunds og stivne. På denne måde er det nemmere at få den stivnede kokosfløde op uden at skulle rode i bunden af konservesdåsen, når den åbnes. Kokosvandet hældes eller sies fra og gemmes evt. til brug i smoothies eller lign.

Den stive kokosfløde og kokosolie smeltes i en lille kasserolle for svag varme. Sødning tilsættes. (Hvis Sweet Drops - som iøvrigt ikke er i versionen fra Ude og Hjemme - ikke tilsættes, synes jeg, der skal lidt mere Sukrin i blandingen - dog afhængigt af, hvilken Sukrin variant, der anvendes, da de ikke har helt samme sødningsgrad. Smag dig frem til en passende sødlig smag!)

Kokosraspen røres i, og massen får en konsistens som lind grød.

En passende form beklædes med husholdningsfilm, og bountymassen hældes i og glattes ud. Bank evt. formen let mod bordet, så Bounty massen bliver fin og glat og uden lufthuller.

Formen med bountymassen stilles på frost et par timer, så der kan skæres mundrette Bounty bars med en skarp kniv.De kolde barer kan nu overtrækkes med smeltet, mørkt chokolade tilsat en enkelt eller to tsk. kokosolie. Jo mere kokosolie, der smeltes med chokoladen, des mere tyndtflydende bliver overtrækschokoladen. Overraskende nok går der nemt 200 gr. chokolade til at overtrække barerne med, men så får de også et godt tykt lag chokolade, der giver det helt rigtige "knæk", når man senere sætter tænderne i herlighederne.
Barerne kan enten pensles eller dyppes i chokoladen, eller de kan overhældes ved hjælp en lille ske. Pynten drysses på toppen, og Bountybarerne stilles på køl (på bagepapir eller lign.), indtil chokoladen er helt stivnet.

Nydes med måde (thi-hi, det er bare et godt råd!) - og opbevar dem evt. på frost.

Velbekomme!
1 kommentar:

PennnyLane sagde ...

Uhm, det ser lækkert ud!! Vi laver også bounties tit, de er dejlige at hive frem til aftenkaffen - og jeg er enig, de smager bedre end originalen. Jeg har dog aldrig prøvet at tilsætte "english toffee", det vil jeg prøve næste gang. :)
Mvh. Pennie
http://pennnylane.blogspot.dk/

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate