søndag den 31. august 2014

Græske bøffer med tzatziki og blomkål i fetafløde - LCHF


Helt græske er disse bøffer ikke. For det første indeholder de ikke græsk feta men dansk salatost. For det andet er der chiafrø (om  man vil) og andre ingredienser i, som slet ikke hører hjemme i ægte græske bøffer. Men de smager super godt i en "LCHF'iseret" og "fordansket" version som denne.
Hvis du ikke har chiafrø, på laver du bøfferne uden. Det vigtigste er, at de er spækket med krydderurter og ost.Græske bøffer - med chiafrø (hvis man synes):

1000 gr. hakket oksekød (eller halvt okse- og halvt lammekød)
250 gr. Feta i blok (ell. White Cheese/salatost)
3 æg str. M/L
(Evt. 2 spsk. chiafrø + 1 dl. fløde 38%)
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 lille løg
1 stort kinesisk étfeds-hvidløg eller 3-4 almindelige fed
1 bundt (30-40 gr.) bredbladet persille
2 spsk. tørret oregano
Et par kviste timian (evt. 1-2 tsk. tørret)
Lidt frisk mynte
Friskkværnet peber
Evt. (klaret) smør eller smagsneutral kokosolie til stegning


Hvis du vil bruge chiafrø, røres disse med æg og fløde, så de får lov at trække i væden, imens krydderurter og løg hakkes og Feta (ell. White Cheese/salatost) skæres i små tern.

Hakkekødet blandes godt med æggemassen, citronsaft og alle hakkede krydderurter, finthakket hvidløg og løg samt krydderier. Fetatern foldes forsigtigt i farsen, som derefter gerne må hvile i min. en time - gerne mere, inden bøfferne formes og steges på grillen - eller på panden i rigeligt (klaret) smør eller smagsneutral kokosolie.

Vælger du at grille de græske hakkedrenge, er det godt at pensle dem med en anelse smeltet eller klaret smør. Vælger du panden, så brug en god grillpande.Til de græske bøffer, synes jeg, at en græsk salat eller Tzatziki er uundværlig. Hvis du bruger en græsk (evt. en tyrkisk) yoghurt til din tzatziki, behøver du ikke afdryppe yoghurten i kaffefilter eller lign., som du ville skulle gøre med en almindelig yoghurt naturel før brug. Og bruger du et skarpt mandolinjern til agurkerne, vil du heller ikke skulle presse væde ud af dem. River du til gengæld agurkerne på et almindeligt rivejern, er snitfladerne knapt så skarpe og agurkerne vil afgive vand. Da skal de trække med salt og presses fri for væden. Det arbejde undgår man med et godt, skarpt mandolinjern, og jeg synes faktisk også, at den færdige tzatziki bliver en tand bedre.

Tzatziki:
250 gr græsk yoghurt 10%
2 små agurker
1 tsk havsalt eller Herbamare urtesalt 
2-3 fed hvidløg - eller 1 stk stort kinesisk étfeds-hvidløg
2-3 spsk koldpresset jomfu olivenolie
Friskkværnet peber, evt. hvid peber

Olivenolien røres i den græske yoghurt sammen med presset hvidløg og hav- eller urtesalt og friskkværnet peber.
Agurkerne strimles eller rives på egnet maskine eller - som jeg gør - på mandolinjern, som laver så skarpe snit, at afdrypning af agurkerne er overflødig. Agurk røres i yoghurten.

Det er altid godt at lave tzatziki i god tid, før den skal serveres, så den kan nå at trække.
Skulle saltet have trukket for meget væde ud af agurkerne, kan den overskydende væde blot hældes fra før servering og tzatikien omrøres.

Her er de græske bøffer serveret med tzatziki, blomkål i cremet fetafløde (klik her fir at se opskriften) og cherrytomater af egen avl.VELBEKOMME!

Vil du se flere opskrifter, så kig i mit


☆☆☆ OPSKRIFTSREGISTER ☆☆☆

Indlæg indeholder affiliatelinks.

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate