onsdag den 13. april 2016

Prosciuttotærte og skinkeruller med proteinpastaEr du medlem af facebookgruppen LCHF Happy Food, har du nok allerede set, at jeg har flashet denne überlækre skinkerulletærte. Foodporn..., tjah... - det kan man vel godt kalde det, selv om jeg ikke er vokset op med udtrykket "foodporn", men man må jo følge med tiden og sprogets udvikling.

Jeg tør godt love, at du bliver glad i låget, når du smager disse skinkeruller, og har du inviteret gæster, så kan du servere den fineste tærte, der faktisk ikke tager særlig lang tid at lave, så spring du bare ud i "projekt skinkerulletærte" - den er nemmere at lave, end du tror. Proteinpastaen tager 5 minutter at røre sammen og er bagt 10 minutter senere, og så er du jo godt på vej, for - som man siger: Godt begyndt er halvt fuldendt! Prosciuttotærte eller skinkeruller *) med proteinpasta:

1 pladefuld proteinpasta (klik her for opskrift)
3 æg str. L
100 gr. mayonnaise, Hellmanns eller den hjemmelavede (klik her for opskrift)
100 gr. ramsløgspesto (klik her for opskrift) - eller måske en anden pesto
250 gr. revet ost, f.eks. Mozzarella
200 gr. Prosciutto - eller anden god skinke

*) til skinkeruller reduceres mængden af ingredienserne til fyldet til ca. det halve (dvs. 1-2 æg, 50 gr. mayonnaise, 50 gr. pesto, 125 gr. revet ost, men brug gerne 200 gr. skinke).
Har du lidt frisk spinat, kan du også sagtens rulle det med!

Bag en pladefuld proteinpasta efter anvisningerne i opskriften, der er linket til ovenfor eller her.

Hiv bagepapiret med den bagte proteinpasta over på køkkenbordet. Imens pastapladen svaler af, piskes æggene godt, før mayonnaise og ramsløgspesto røres i, f.eks. med dejskraberen.

Husk, at alle ingredienser helst skal have samme temperatur - ellers risikerer du, at æggemassen bliver for tyndtflydende.

Løsn proteinpladen lidt fra bagepapiret i den ende, du skal starte med at rulle skinkerouladen sammen. Hen over pastapladen fordeles først en anelse æggemasse, så halvdelen af osten, dernæst skinken og til sidst igen lidt æggemasse og resten af osten.

Skiveskær rouladen (uden at klemme den for meget), så du får 16 stykker, som enten:
  • lægges i cirkel i en stor springform (ca. 25 cm. i diameter), der er beklædt med bagepapir i bunden. Det fungerer bedst at fastspænde bagepapiret i bunden og smøre formens sider.
  • Resten af æggemassen fordeles over skinkerullerne. Bank formen lidt imod bordet, så æggemassen bliver fordelt.
  • Bag tærten i en 175 grader forvarmet ovn (uden varmluft) i ca. 45 minutter.
  • Lad tærten svale lidt af, før du forsigtigt vender den ud på serveringsfadet, så et smukt cirkelmønster kommer til syne, når du trækker bagepapiret af.
Eller:
  • stilles på en bagepapirsbeklædt bageplade eller i store muffinforme, f.eks. papirsforme.
  • Resten af æggemassen hældes hen over midten af hver skinkerulle.
  • Bag skinkerullerne i en 160-170 grader forvarmet ovn i ca. 15 minutter (øh, hmmm., her bliver jeg lidt i tvivl, for jeg fik det ikke skrevet ned, så vurdér selv, hvornår det er tid at tage dem ud af ovnen!)
Server med en lækker salat til og gem et par skinkeruller eller et stykke tærte til madpakken.
Du kan også bage dagen forinden, du skal have gæster og portionsanrette en forret med tærtestykker eller skinkeroulader på en bund af frisk spinat, der er smørdampet et øjeblik, krydret med salt, peber og evt. muskatnød.

Opskrift på skinketærte med proteinpasta


Velbekomme!


Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate