tirsdag den 30. december 2014

Ægge-/karrysalat som Signe lavede den


Sildemadder akkompagneres - jul, nytår som påske - altid af en fløjlsblød og lækker æggesalat med knald på karrykrydderierne. Sådan skal det være, for netop her rører vi ikke ved traditionerne (æh-ehm, måske med én lille undtagelse). Opskriften er nemlig Signes. Signe lever ikke længere, men det gør mange af hendes opskrifter - heriblandt ægge-/karrysalaten.

Den viste opskrift afspejler behovet for at kunne servere frokost til en stor familie. Vi er op imod 20 personer samlet om julefrokostbordet, og det er ikke jeg men min søde svigerinde, Britta, der i år har stået for arrangementet og derfor også hendes lækre salat, der er fotograferet her. Brødet er til gengæld mit dairy-free low carb "rugbrød" (klik her for at se opskriften).

Signes traditionelle ægge-/karrysalat:

1 glas (400 gr.) Hellmanns ægte mayonnaise - eller tilsvarende mængde hjemmerørt - mayonnaise (se opskriften her)
7-8 hårdkogte, pillede æg
3-4 tsk. god karry
1/2 fintrevet løg
Evt. et drys salt og peber
100 gr. Mascarpone *)

Mayonnaise røres med fintrevet løg og karry.

Smag dig frem og dosér karry, som du synes, men salatmaayonnaisen må gerne være lidt kraftig i smagen, da de kogte æg absorberer en del af kraften fra krydderierne.

Æggene hakkes. Nemmest er det at bruge en æggedeler og skære æggene på langs, vende dem og skære igen på tværs.

De finthakkede æg blandes i den krydrede mayonnaise. Smag til med salt og peber - eller vent, til æggesalaten har stået på køl et par timer - da er det nemmest at vurdere, om den skal have et ekstra skud krydderier.
*) Jeg har brudt En smule med Signes originale opskrift (...hmmm., sig det ikke videre!). Det er absolut ikke nødvendig, for ægge-/karrysalaten er rigtig skøn, som den oprindelig er, men jeg havde igår en rest Mascarpone, og den blev rørt med mayonnaisen og krydderierne og et ekstra æg.

Æggesalaten blev superlækker og ekstra cremet, så rådet er hermed givet videre. Fir en mejerifrit version udelades Mascarponen naturligvis.

Servér æggesalaten til frokostsilden (de fås i en sukkerfri lage) eller bare ovenpå en håndmad med hamburgerryg.

Også god til madpakken!


Velbekomme!


Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate