tirsdag den 5. juli 2016

Kylling i klassisk karrysauce


CDJetteDCs LCHF
(Opskriften indeholder reklame i firm af affiliatelinks)

Denne gryderet har jeg egentlig lavet ret så ofte - bare uden at få opskriften postet her på siden - men nu er den her så... langt om længe.
At I så må nøjes med disse fotos af ganske enkelt elendig kvalitet, skyldes dårligt lys, og at jeg ikke bruger fancy fotoudstyr (oftest bare min mobiltelefon). Læg nu ikke karrygryden det visuelle indtryk til last, for retten smager altså super godt!
Det hænder, at jeg bruger samme sauceopskrift til boller i karry. Gør jeg det, tilbereder jeg saucen uden kødet i første omgang og slutter af med at varme middagskødbollerne (se opskriften her) i saucen.

Nu er det jo sådan med karry, at det er et blandingskrydderi, og får man ikke fat i den bedste karry, vil det afspejle sig i det, man får ud af sine anstrengelser i køkkenet. Der findes et hav af karryblandinger, og i virkeligheden burde man blande sin egen, så smagen bliver, som man gerne vil have den. Hos os bruger vi bruger karry, ja - men så meget og så ofte bruger vi nu ikke, så vi vælger at købe en god én af slagsen.
Hvis du vil have det bedste ud af krydderierne i din karry, så husk, at den til varme retter altid skal ristes i fedtstof,  for at den kan afgive perfekt aroma. Den skal ikke brænde på eller skifte farve, men varmen er afgørende for, at karryen kan frigive optimal kraft og aroma til retten.CDJetteDCs LCHF

Du kan også vælge at bruge karrypasta, hvis du vil give maden et mere asiatisk twist. Hvilken karrypasta, du vælger at bruge, har afgørende betydning for, hvor spicy din kylling i karry bliver. Generelt kan man sige, at karrypasta er bedst sammen med kokosmælk, og vælger du at lave retten med karrypasta, skal du ikke bruge yderligere krydderier. Doseringen ser du på glassene.

Her får du et par tips til valg af karrypasta variant:
Den mildeste er den grønne karrypasta. Den er lavet på grønne chilier og uden kerner. Hvis du vil lave en mild kylling i karry, er det den grønne karrypasta, du bør bruge.
Gule, umodne chilier med kerner er smagsgiverne i den gule karrypasta, som er lidt stærkere end den grønne. Det er den gule, du bør bruge, hvis du vil lave en lidt stærkere kylling i karry.
Og endelig er der den røde karrypasta, som er den stærkeste, da den er lavet på modne, røde chilier. Den udmærker sig også ved at give retten en rødlig nuance.

Kylling i karry med indisk naanbrød og raita agurkesalat

Kylling i klassisk karrysauce

600 gr. kyllinge(inder)filet, skåret i småstykker
2 hakkede løg
3-4 fed hvidløg i fine skiver
25-50 gr. smør eller kokosolie uden smag
1 - 1 1/2 spsk. karry
Evt. 1-2 tsk. gurkemeje (afhængigt af den karry, man bruger)
400 ml. extra creamy kokosmælk
1 dl. fløde 38%
100 gr. flødeost naturel (eller pikant)
Saft (og gerne skal) af 1/4-1/2 citron
Lidt revet ingefær (mængden afhænger af karryen, man bruger)
1-2 snackpeberfrugt i fine strimler (brug evt. mandolinjern) - kan udelades men anbefales
1 dl. vand
2-3 spsk. fast Herbamare urteboullion (eller kyllingefond)
1/2 spsk. Johannesbrødkernemel (til jævning)...
...eller 3-4 spsk. chiamel (som her er anvendt som jævning)

I gryden varmes smørret eller kokosolien op, og karry tilsættes. Lad den lige akkurat få lov at "bide" i gryden (se teksten øverst!), før de hakkede løg og evt. gurkemeje tilsættes. Løgene skal blive blanke, før kyllingekødet kommes i gryden. Lad kødet tage lidt farve, før øvrige ingredienser - bortset fra den valgte jævning - tilsættes.
Lad gryderetten småkoge under låg knap en halv time, mens du tilbereder dit tilbehør til retten.
Tag gryden fra varmen og slut af med at røre den valgte jævning i saucen.

CDJetteDCs LCHF

Tilbehør:

Den faste blomkålsmos eller blomkålsris (gerne egg fried) og f.eks. smørristede, grønne asparges eller broccoli og måske et drys ristede mandler eller en håndfuld peanuts (NB: Peanuts anses ikke som LCHF).
En raita (indisk agurkesalat) vil også gøre sig godt til retten sammen med et naanbrød / pandebrød med nigellafrø.

Grønne asparges til kylling i karry

Kylling i karry på CDJetteDCs LCHF

Velbekomme!

Hvis du vil læse om, hvad jeg bruger chiamel til - ud over at bruge den til jævning - så klik dig ind på denne side.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hejsa er det muligt at få en mere detaljeret beskrivelse af fremgangsmåden?

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Er der noget bestemt, du gerne vil have nærmere beskrevet? Og hvilket?
Denne opskrift ér faktisk så let at gå til, at jeg tænkte, at yderligere beskrivelse måske ville være overflødig - men lad mig gerne vide, hvad du synes, der mangler ;-)

Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate